ΜE ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ (Κ.Α.Μ.)

Ενισχύεται η Διεύθυνση Αστυνομίας Καρδίτσας

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2018 21:11

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Με μία επιπλέον Κινητή Αστυνομική Μονάδα (Κ.Α.Μ.), ενισχύεται από την προσεχή Δευτέρα (15.01.2018) η Διεύθυνση Αστυνομίας Καρδίτσας, η οποία θα προσφέρει τις υπηρεσίες της στους πολίτες απομακρυσμένων περιοχών.


Ο συγκεκριμένος θεσμός αποτελεί ήδη μια επιτυχημένη αστυνομική δράση στον νομό Καρδίτσας, αφού από το Μάιο του 2016 ξεκίνησε να λειτουργεί η πρώτη Κινητή Αστυνομική Μονάδα. Τα αποτελέσματα της δραστηριότητάς της είναι ιδιαίτερα θετικά, ενώ ανάλογη είναι και η ανταπόκριση των πολιτών και των τοπικών φορέων. Με την ενίσχυση αυτή, από τη Δευτέρα θα δραστηριοποιούνται πλέον στον νομό Καρδίτσας δύο Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, καλύπτοντας έτσι μεγαλύτερο τμήμα των απομακρυσμένων περιοχών σε ακόμη συχνότερη βάση, με σκοπό την ουσιαστικότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των κατοίκων τους.
Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες συμπληρώνουν τις υπόλοιπες εμφανείς αστυνομικές δράσεις και συμβάλλουν ουσιαστικά τόσο στην αναγκαία ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας σε μικρούς και απομακρυσμένους οικισμούς, όσο και στην περαιτέρω ανάπτυξη μιας φιλικής και ανθρώπινης προσέγγισης των πολιτών σε καθημερινή βάση.
Υπενθυμίζεται ότι οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες είναι διαμορφωμένα οχήματα με κατάλληλο εξοπλισμό, τα οποία στελεχώνονται από κλιμάκιο τριών ένστολων αστυνομικών (τάξης, ασφάλειας και τροχαίας) και ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας σε απομακρυσμένες περιοχές, παρέχοντας επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες.
Η φιλοσοφία του θεσμού των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων και ο τρόπος συγκρότησης και λειτουργίας τους βασίζεται στους ακόλουθους άξονες:
• διαμόρφωση μιας νέας αστυνομικής πραγματικότητας, όπου η Αστυνομία μεταβαίνει με δική της πρωτοβουλία στον πολίτη,
• συμπληρωματική - εναλλακτική αναβάθμιση του αστυνομικού έργου,
• ικανοποίηση των αναγκών και προσδοκιών των πολιτών,
• απάντηση στο χρόνιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών σχετικά με την αδυναμία πρόσβασης στις αστυνομικές Υπηρεσίες,
• έμπρακτη αστυνομική παρουσία σε περισσότερες τοπικές κοινωνίες ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές,
• αποφυγή ταλαιπωρίας μετάβασης στις αστυνομικές Υπηρεσίες των ηλικιωμένων, κυρίως, ατόμων καθώς και άλλων ευπαθών ομάδων.
Ως προς την αποστολή τους, αυτή συνίσταται στην εξυπηρέτηση των πολιτών σε θέματα γενικής αστυνόμευσης, μέσω της διενέργειας περιπολιών και ειδικότερα εστιάζεται:
• στην αμεσότερη διεκπεραίωση ζητημάτων, καθημερινού χαρακτήρα,
• στην καταγραφή και διεκπεραίωση ιδιαίτερων προβλημάτων στην περιοχή δραστηριοποίησής τους,
• στην άμεση παροχή αστυνομικών υπηρεσιών στους πολίτες,
• στην ανάπτυξη σχέσεων επικοινωνίας και συνεργασίας και στην παροχή πληροφοριών, οδηγιών, συμβουλών κ.λπ. στους πολίτες,
• στον εντοπισμό προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας και των παραγόντων που τα προκαλούν,
• στην αντιμετώπιση παράνομων δραστηριοτήτων ή θεμάτων που τυγχάνουν αστυνομικής διερεύνησης,
• στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, στο πλαίσιο της ενιαίας και συνολικής πολιτικής αστυνόμευσης, την οποία εφαρμόζουν οι σύγχρονες ευρωπαϊκές Αστυνομίες.
Σκοπός της λειτουργίας αυτού του σύγχρονου μοντέλου αστυνομικής διαχείρισης τοπικών θεμάτων και προβλημάτων που χρήζουν άμεσης επίλυσης, είναι η ενσωμάτωση των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στις τοπικές κοινωνίες των περιοχών δραστηριοποίησής τους.  
Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη δράση αναπτύσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου «ΑΕΤΟΣ» για την Αστυνόμευση – Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων, που εκπόνησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass