Η «HELLENIC SEAWAYS» ΜΕ ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΟ FLYINGCUT 4

Κόβεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης - Σποράδων

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2018 18:14

ΒΟΛΟΣ

Πλήγμα για τον τουρισμό των Σποράδων θεωρείται η ξαφνική απόφαση της «Hellenic Seaways» να αποσύρει το FlyingCut 4 και να διακόψει την απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση των τριών νησιών με την Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, όπως είχε καθιερωθεί τα δύο τελευταία χρόνια.


Αιτία για την απόφαση, σύμφωνα με τον διευθυντή πωλήσεων της εταιρίας Αρη Κατσαΐτη, είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση δεν απέδωσε όσα ανέμενε η «Hellenic Seaways» και για τον λόγο αυτό δεν είναι στα σχέδιά της για τη φετινή χρονιά η εκτέλεση δρομολογίων μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σποράδων.
Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση της εταιρίας υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τα νησιά και κυρίως από τους δημάρχους και τους επαγγελματίες, οι οποίοι επεσήμαναν ότι στα δύο χρόνια λειτουργίας της σύνδεσης, η γραμμή εξυπηρέτησε πάνω από 120.000 επιβάτες, αποκλειστικά και μόνο με το ταχύπλοο της εταιρίας.
Η συγκεκριμένη σύνδεση εξυπηρετούσε, αν και με ακριβό εισιτήριο, όλη τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και τους Βαλκάνιους τουρίστες, οι οποίοι δεν χρειαζόταν να φτάσουν ως τον Βόλο για να περάσουν στη Σκιάθο, τη Σκόπελο ή την Αλόννησο.
Οι δήμαρχοι Σκιάθου Δημήτρης Πρεβεζάνος, Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης και Αλοννήσου Πέτρου Βαφίνης την προσεχή Δευτέρα μεταβαίνουν από κοινού στην Αθήνα, προκειμένου να συζητήσουν με τους αρμόδιους για το ξαφνικό πρόβλημα που προέκυψε για τα νησιά τους και προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις από τον επιχειρηματικό κόσμο των Σποράδων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass