ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΞΥΝΙΑΔΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ

Ξεκινάει η λειτουργία των διοδίων στον Ε 65

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2018 17:19

ΤΡΙΚΑΛΑ

Τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 17 προς Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, θα ξεκινήσει η λειτουργία των σταθμών διοδίων του τμήματος Α/Κ Ξυνιάδας – Α/Κ Τρικάλων, του αυτοκινητόδρομου Ε65, ανακοίνωσε χθες η  «Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος Α.Ε.»


Πρόκεται για τον τελευταίο από τους παραχωρημένους σε ιδιώτες αυτοκινητόδρομους, μια πραγματικά μοναδική περίπτωση στα κατασκευαστικά χρονικά, καθώς πρόκειται για ένα αποκομμένο από το υπόλοιπο εθνικό οδικό δίκτυο κομμάτι. Αιτία της πολύμηνης καθυστέρησης είναι, όπως συνήθως, οι απαλλοτριώσεις, οι οποίες «θα μεταφραστούν σε χρήμα» μέσω αποζημιώσεων προς τον εργολάβο.
Πρόκειται για τα Πλευρικά Διόδια Ανάβρας, τα Μετωπικά Διόδια Σοφάδων, τα  Πλευρικά Διόδια Προαστίου και τα Μετωπικά Διόδια Τρικάλων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εταιρίας, ζώνες χρέωσης που τίθενται  σε εφαρμογή στο συγκεκριμένο τμήμα είναι οι παρακάτω:
α) Η πρώτη ζώνη αποτελείται από το τμήμαΑ/Κ Ξυνιάδας – Α/Κ Καρδίτσας, το οποίο έχει συνολικό μήκος 47,012 χλμ. και περιλαμβάνει το μετωπικό σταθμό Σοφάδων και τον πλευρικό Ανάβρας. β) Η δεύτερη ζώνη αποτελείται από το τμήμα Α/Κ Καρδίτσας έως ΑΚ Τρικάλων, το οποίο έχει συνολικό  μήκος 30,535 χλμ. και περιλαμβάνει το μετωπικό σταθμό Τρικάλων και τον πλευρικό Προαστίου.
Υπενθυμίζουμε ότι η τιμή διοδίου τέλους καθορίζεται:
Σε κάθε μετωπικό σταθμό, βάσει του συνολικού μήκους της ζώνης στην οποία ανήκει αυτός ο σταθμός.
Στους πλευρικούς σταθμούς εξόδου, ανάλογα με το μήκος που διένυσε ο οδηγός από την αρχή της ζώνης στην οποία ανήκει ο πλευρικός σταθμός εξόδου μέχρι την έξοδό του από τον αυτοκινητόδρομο.
Στους πλευρικούς σταθμούς εισόδου, ανάλογα με το μήκος που διένυσε ο οδηγός από την είσοδό του στον αυτοκινητόδρομο έως το τέλος της ζώνης στην ανήκει ο πλευρικός σταθμός εισόδου.
Σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν, χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε μετωπικό σταθμό να πληρώσει ξανά σε πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης, στο ίδιο ταξίδι. Αντιστοίχως, σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε πλευρικό σταθμό να πληρώσει και σε μετωπικό ή άλλον πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης, στο ίδιο ταξίδι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass