ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΔΗΜ. ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ:

«Ο κόσμος μας αλλάζει, όχι όμως και τα σχολεία μας»

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2018 18:22 | Τελευταία ενημέρωση: 26 Ιαν 2018 11:31

ΤΡΙΚΑΛΑ

«Ο κόσμος μας αλλάζει, όχι όμως και τα σχολεία μας». Αυτά υπογράμμισε πρόσφατα, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου, σε ημερίδα του liberal.gr και της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 στο «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης».

Ο  κ. Δημήτρης Παπαστεργίου μίλησε με θέμα: «Μπορεί η τοπική αυτοδιοίκηση να αναλάβει την διαχείριση των σχολείων;», καθώς το κύριο θέμα ήταν «Το αυτόνομο και δημιουργικό σχολείο του μέλλοντος».
Παρέστη πλήθος πολιτικών, πρέσβεων, ανθρώπων που υπηρετούν την ελληνική Εκπαίδευση από διάφορες θέσεις με νέες, πρωτότυπες και ουσιαστικές ιδέες και λύσεις. Για παράδειγμα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, η πρ. υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου, ο πρ. υπουργός Στεφ. Μάνος, ο πρ. πρύτανης Γιώργος Γραμματικάκης, ο καθηγητής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημ. Κουρέτας, οι πρεσβευτές της Φινλανδίας, Juha Pyykko, της Ν. Κορέας Ahn Youngjip και της Εσθονίας, Priit Pallum.
Ο κ. Παπαστεργίου αρχικώς επεσήμανε τις παθογένειες που εμποδίζουν στοιχεία της εκπαιδευτικής πολιτικής και της κοινωνικής συμμετοχής, να προχωρήσουν και να δημιουργήσουν. Ο δήμαρχος Τρικκαίων πρότεινε αλλαγή, για να διαμορφωθεί η νέα παιδεία. Προϋπόθεση, το νέο μοντέλο διοίκησης στην Ελλάδα, στο οποίο η αυτοδιοίκηση θα αυτοδιοικείται. «Τότε, ναι,  οι Δήμοι μπορούν και πρέπει να αναλάβουν τη διοίκηση των σχολείων» επεσήμανε. Ο δήμαρχος Τρικκαίων,  παρουσίασε, στη συνέχεια, τις δράσεις που ήδη υλοποιούνται στον Δήμο Τρικκαίων, όπου «επενδύουμε στην Παιδεία». Για να καταλήξει: «όλοι σε αυτή τη χώρα καρτερούμε μία αλλαγή, αγνοώντας το βασικότερο: Πως απαραίτητα, μέρος αυτής της αλλαγής  πρέπει πρώτα να γίνουμε εμείς οι ίδιοι. Γιατί τελικά όλα, είναι θέμα Παιδείας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass