«ΕΤΡΕΞΑΝ» ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Το δίχτυ κοινωνικής προστασίας σε… αριθμούς

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2018 20:05

ΤΡΙΚΑΛΑ

Τα αποτελέσματα και οι δράσεις στον κοινωνικό τομέα για το 2017, έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Τρικκαίων, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων, ότι «με  90.000 ευρώ,  από το ταμείο του, 415 οικογένειες στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, 43.860 γεύματα από το Κοινωνικό Εστιατόριο και 36.467€ αξία φαρμάκων, ο Δήμος Τρικκαίων και το 2017 υλοποίησε πραγματική κοινωνική πολιτική».


Οι Δομές του Δήμου, προστίθεται, στο πλαίσιο του προγράμματος «Συνεισφέρω», σε συνεργασία με τη Συνειρμός αμκε λειτούργησαν αθόρυβα μεν, ουσιαστικά δε για εκατοντάδες συμπολίτες.
Η κρίση, σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται, και τα αποτελέσματά της αφορούν τρικαλινούς που αναγκάζονται να καταφύγουν στις δομές: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Εστιατόριο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Ξενώνας Νυχτερινής Φιλοξενίας Αστέγων, αποτελούν την αιχμή του Δήμου για την αντιμετώπιση συνεπειών της κρίσης. Μαζί με τις υπηρεσίες της Πρόνοιας, το ΚΗΦΗ, τα ΚΑΠΗ, τους βρεφικούς και νηπιακούς σταθμούς, το «Βοήθεια στο Σπίτι», τις δομές για τη βία κατά γυναικών, το Κοινωνικό Κέντρο για Ρομά, το πρόγραμμα ΚΕΑ, ο Δήμος Τρικκαίων ενισχύει το δίχτυ κοινωνικής προστασίας.
Οι συγκεκριμένες δομές του Δήμου, που λειτουργούν από το 2014 στο παλιό κτίριο του Νοσοκομείου Τρικάλων και στην περιοχή του συνοικισμού Αγίου Οικουμενίου, κινητοποίησαν ολόκληρη την τρικαλινή κοινωνία: επιχειρηματίες, δημόσιοι φορείς, όπως η ΣΜΥ και το Κατάστημα Κράτησης, ομάδες, απλοί πολίτες, συνεισέφεραν και συνεισφέρουν με κάθε τρόπο. Η συνδρομή των τρικαλινών του εξωτερικού και η ενίσχυση από αδελφοποιημένες πόλεις, απετέλεσαν ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο για να γίνει αυτό το δίχτυ ασφαλείας πιο μεγάλο και πιο σταθερό, σημειώνεται επίσης.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με αριθμούς, η εικόνα έχει ως εξής:

• ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
Σύνολο οικογενειών που εξυπηρετήθηκαν 415, σύνολο ατόμων που εξυπηρετήθηκαν  1.210, συνολική αξία των προϊόντων που χορηγήθηκαν 81.650 ευρώ. Μέση αξία των προϊόντων που χορηγήθηκαν σε κάθε οικογένεια 710 ευρώ.

• ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
Οικογένειες που εξυπηρετήθηκαν 147, αριθμός ολοκληρωμένων γευμάτων που διατέθηκαν 43.860, αξία των γευμάτων που διατέθηκαν (κατ’ εκτίμηση)   220.000 ευρώ.

• ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ
Δημότες που εξυπηρετούνται με φάρμακα τακτικά (σε μηνιαία ή διμηνιαία βάση) 125,  δημότες που εξυπηρετήθηκαν με φάρμακα περιστασιακά 401, αξία των φαρμάκων που χορηγήθηκαν 36.467 ευρώ.
Μαζί με το Κέντρο Κοινότητας, που εγκρίθηκε και ετοιμάζεται να λειτουργήσει στον χώρο του Α’ ΚΑΠΗ Τρικάλων, ο Δήμος Τρικκαίων στεγάζει σε ένα κτίριο, δομές που αφορούν συμπολίτες, μειώνοντας έξοδα, προωθώντας δράσεις και ασκώντας ουσιαστική κοινωνική πολιτική.
Η πρόταση υποβλήθηκε σε πρόσκληση Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Π.Ε.Π Θεσσαλίας και, εφόσον εγκριθεί, θα αποτελεί μια ακόμη σημαντική συνεισφορά του Δήμου Τρικκαίων σε τρικαλινούς που χρήζουν κοινωνικής προστασίας. Μια συνεισφορά που θα συνεχιστεί και σε άλλους τομείς της κοινωνίας, καταλήγει η ίδια παραπάνω ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass