ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑIΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε.

Συνεχής μάχη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2018 17:30

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Μάχη σε 24ωρη βάση δίνει η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας για να κρατήσει το οδικό δίκτυο ευθύνης της σε καλή λειτουργία αλλά και για να μην υπάρξουν άλλου είδους δυσάρεστες συνέπειες από τη παρατεταμένη κακοκαιρία των τελευταίων ημερών. Κατά γενική ομολογία ο στόχος αυτός, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, έχει επιτευχθεί πλήρως.

Ωστόσο οι συνεχείς βροχοπτώσεις στον ορεινό και πεδινό όγκο αλλά και οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται σε μεγαλύτερο υψόμετρο, είχαν ως αποτέλεσμα σε ορισμένα σημεία του ορεινού οδικού δικτύου να σημειωθούν ζημιές στις υποδομές και ειδικότερα κατολισθήσεις, καταπτώσεις βράχων αλλά και καθιζήσεις ενώ από τις νυκτερινές ώρες της Κυριακής προς Δευτέρα οι στάθμες των ποταμών έχουν ανέβει σημαντικά. Συγκεκριμένα προβλήματα καταπτώσεων και καθιζήσεων παρουσιάστηκαν στο οδικό δίκτυο προς  Μεσενικόλα (από την παλαιά όδευση), στο δρόμο Μπελοκομύτη - Καρίτσα ενώ αρκετά μεγάλη καθίζηση σημειώθηκε στο δρόμο Μορφοβούνι - Ελληνόπυργος. Εξάλλου πολλά είναι τα σημεία όπου σημειώθηκαν μικρότερες ζημιές και απαιτείται να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις ενώ θα χρειαστεί να προγραμματιστεί και η κατασκευή τεχνικών έργων για αποφυγή των ίδιων φαινομένων στο μέλλον.

Εξάλλου από τις βραδινές ώρες της Κυριακής προς την Δευτέρα εξ αιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων έχει ανέβει η στάθμη στους περισσότερους ποταμούς της Καρδίτσας. Ειδικότερα αρκετά ψηλά είναι η στάθμη του ποταμού Καράμπαλη και οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν τεθεί σε επιφυλακή την πιθανή επέμβαση στην περιοχή της Μαύρικας. Επίσης ψηλά κινούνται οι στάθμες στους ποταμούς της περιοχής Μουζακίου και Παλαμά με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει σε κάποιες περιπτώσεις χωράφια και χορτολιβαδικές εκτάσεις. Πολύ καλά ανταποκρίνεται ο ποταμός Μέγας μετά τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης που έχουν κατασκευαστεί. Όλος ο μηχανισμός της Περιφερειακής ενότητας βρίσκεται σε διαρκή κίνηση και σε συνεργασία με τους κατά τόπους Δήμους δίνει μάχη για να μην υπάρξουν προβλήματα με κατοικημένες περιοχές. Θα απαιτηθούν κονδύλια για την αποκατάσταση των ζημιών. Θα πρέπει να γίνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας είναι επιφορτισμένη με τη συντήρηση του οδικού δικτύου που ανήκει στην ευθύνη της. Οι ζημιές που τις προηγούμενες ημέρες καταγράφηκαν στις υποδομές δεν είναι έργα συντήρησης αλλά αποκατάστασης. Και επειδή θα πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν την ευθύνη για αυτή τη διαδικασία φέρει το αρμόδιο υπουργείο υποδομών. Για το λόγο αυτό η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας – Περιφέρεια Θεσσαλίας, θα αποστείλει κατεπείγον έγγραφο προς το αρμόδιο υπουργείο και τους συναρμόδιους υπουργούς, με το οποίο θα ζητεί είτε το υπουργείο να μεριμνήσει για την αποκατάσταση των ζημιών, όπως έχει την ευθύνη να κάνει, είτε να χρηματοδοτήσει με τα σχετικά κονδύλια την Περιφέρεια Θεσσαλίας για να προχωρήσουμε εμείς στην ταχύτατη αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές. Για το θέμα που έχει δημιουργηθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος δήλωσε: «Δίνουμε συνεχή μάχη με τα έντονα καιρικά φαινόμενα εδώ και μέρες ώστε ο Νομός να μην αντιμετωπίσει προβλήματα. Με καλή συνεργασία και χάρη στις συνεχείς προσπάθειες των χειριστών των μηχανημάτων μας αλλά και των υπηρεσιών που είναι αρμόδιες, μέχρι στιγμής έχουμε πετύχει το στόχο μας. Ωστόσο η κακοκαιρία άφησε πίσω της προβλήματα στις υποδομές. Κατολισθήσεις, καθιζήσεις, καταπτώσεις ποταμοί που η στάθμη τους κινείται σε οριακά επίπεδα. Οι ζημιές θα πρέπει να αποκατασταθούν τάχιστα. Σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη μας  κ. Αγοραστό θα απαιτήσουμε άμεσα την παρέμβαση του αρμόδιου υπουργείου ώστε ή να αποκαταστήσει το ίδιο τις ζημιές όπως  είναι υποχρέωσή του είτε να χρηματοδοτήσει με τα απαραίτητα κονδύλια την Περιφέρεια Θεσσαλίας, για να αποκαταστήσουμε εμείς τις καταστροφές στις υποδομές. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Η όποια καθυστέρηση παρέμβασης θα μεγαλώσει το πρόβλημα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass