ΧΡΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΊΝΤΕΡΝΕΤ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟN ΔΗΜΟ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

Εξοικονόμηση πόρων σε υδρόμετρα και κάδους

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2018 17:16

ΤΡΙΚΑΛΑ

Καινοτόμα δράση με εξοικονόμηση πόρων σε υδρόμετρα και κάδους απορριμμάτων, πρόκειται να εγκαταστήσει  ο Δήμος Τρικκαίων.  Πρόκειται για τη χρήση υπηρεσιών του ίντερνετ της επόμενης γενιάς, του «Ιντερνετ των πραγμάτων» (Internet of Things, στα αγγλικά), που βελτιώνει υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος στον πολίτη, όπως ανακοινώθηκε χθες από τη δημοτική αρχή.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Τρικκαίων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση,  υποδέχθηκε εκπροσώπους της εταιρείας Cicicom. Η συγκεκριμένη εταιρεία υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας (το οποίο εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων) για παροχή δύο διαφορετικών υπηρεσιών: παρακολούθηση κάδων απορριμμάτων και παρακολούθηση υδρομέτρων.

Αυτό επιτυγχάνεται, με την τοποθέτηση αισθητήρων σε συγκεκριμένα αντικείμενα, οι οποίοι στέλνουν στοιχεία σε εφαρμογές κάθε είδους και στη συνέχεια γίνεται αξιοποίησή τους. Αυτός είναι ουσιαστικά και ο τρόπος λειτουργίας του «Ιντερνετ των πραγμάτων:   δυνατότητα επικοινωνίας , χωρίς την παρέμβαση του ανθρώπου, μεταξύ συσκευών κάθε είδους (πχ. ηλεκτρικές συσκευές, φορητές συσκευές), αλλά και φυσικών αντικειμένων (πχ. κτίρια, φωτιστικά, γέφυρες, υδρόμετρα, κάδοι κλπ.) στα οποία ενσωματώνονται αισθητήρες. Τα δεδομένα που συλλέγονται αξιοποιούνται από εφαρμογές κάθε είδους (πχ. παρακολούθηση ορθής λειτουργίας, στατιστική ανάλυση και εξαγωγή συμπερασμάτων, ασφάλεια εξοπλισμού, επανασχεδιασμός δρομολογίων κλπ.). Η συγκριμένη εταιρεία, λόγω της καινοτόμας δράσης του Δήμου Τρικκαίων, του πρότεινε την ταυτόχρονη τοποθέτηση αισθητήρων για αυτά τα δύο διαφορετικά συστήματα: τους κάδους απορριμμάτων και τα υδρόμετρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass