ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Αγώνας για παραμονή των Τμημάτων ΑΕΙ – ΤΕΙ στην Καρδίτσα

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2018 22:03

Την αποφασιστικότητά τους να αγωνιστούν δυναμικά για την παραμονή, αλλά και ενίσχυση των Τμημάτων ΑΕΙ – ΤΕΙ που λειτουργούν στον Νομό Καρδίτσας, εξεδήλωσαν οι τοπικοί φορείς, των οποίων εκπρόσωποι συναντήθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακή Ενότητας, κατόπιν πρωτοβουλίας του Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασιλείου Τσιάκου, για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο μείζον ζήτημα της συγχώνευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Ομόφωνα, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στην απόλυτη αναγκαιότητα εγρήγορσης και ετοιμότητας για πάν ενδεχόμενο, καθώς υπάρχουν πληροφορίες για εξέλιξη σημαντικών διεργασιών, η ακόμα και μεθοδεύσεων στο μείζον ζήτημα που δεν είναι θετικές πρωταρχικά για το Τμήμα ΤΕΙ Διατροφής και Διαιτολογίας, το οποίο έχει σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, χωρίς το ίδιο να ευθύνεται γι’ αυτές, αλλά και για το Τμήμα ΤΕΙ Τεχνολογίας Τροφίμων.

Όπως τονίστηκε, «αμφότερα είναι σήμερα τα πλέον δυναμικά Τμήματα του ΤΕΙ Θεσσαλίας με πλήθος υποψηφίων κάθε χρόνο να επιδιώκουν την εισαγωγή τους σε αυτά, αλλά και πάνω από 1800 ενεργούς φοιτητές. Η μεταφορά τους δε σε άλλη περιοχή, αναμφισβήτητα θα αποτελέσει τεράστια ακαδημαϊκή υποβάθμιση για το Ν. Καρδίτσας και θα επιφέρει βαρύτατο πλήγμα στην οικονομία του».

Πάντως, το μέλος της 10μελούς Επιτροπής των εμπλεκόμενων ΤΕΙ που συστάθηκε για να συντάξει σχετικό πόρισμα, καθηγητής του Τμήματος Δασοπονίας κ. Μιχάλης Βραχνάκης, αφού ανέλυσε κάποιες βασικές παραμέτρους του νέου εγχειρήματος της κυβέρνησης, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κατεύθυνση για μετακίνηση Τμημάτων από την Καρδίτσα. Ενώ ενημέρωσε ότι η Επιτροπή θα καταθέσει το πόρισμά της στον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες.

Έντονο προβληματισμό για το ομιχλώδες τοπίο που υπάρχει γύρω από το νέο Πανεπιστήμιο και την τύχη των τοπικών Τμημάτων ΤΕΙ, εξέφρασε ο βουλευτής Καρδίτσας και Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. κ. Κώστας Τσιάρας, θέτοντας ως «κόκκινες γραμμές» την παραμονή και ενίσχυσή τους με εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά και την διαφύλαξη του αριθμού των εισακτέων σπουδαστών, διότι οι συγχωνεύσεις Τμημάτων έχουν συνήθως ως συνέπεια την μείωση του αριθμού των φοιτητών.

Από την πλευρά της η βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ κα Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου, ζήτησε από τους φορείς να μην βιάζονται στην έκδοση συμπερασμάτων πριν ολοκληρωθεί η διαβούλευση για τη νέα αναδιάρθρωση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της χώρας και ειδικότερα στη Θεσσαλία, υπογραμμίζοντας ότι κανείς δεν επιθυμεί τη μεταφορά κάποιου Τμήματος από το Ν. Καρδίτσας.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φ.Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass