ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΟΠΟΤΑΜΟΥ

Οι Τρικαλινοί… «στα χνάρια του Ασκληπιού»

Δημοσίευση: 12 Απρ 2018 17:02

ΤΡΙΚΑΛΑ

Η δράση απευθύνεται σε όλους, όσοι επιθυμούν να ανακαλύψουν το βουνό, από το οποίο ο Ασκληπιός περισυνέλλεγε τα βότανα που χρησιμοποιούσε στις θεραπείες του.

Είναι, εξάλλου, μια διαδρομή που βοηθά στην άθληση και στην υγεία. Πρόκειται για μια νέα δράση, μια νέα περιπατητική διαδρομή, που τιτλοφορείται «Στα χνάρια του Ασκληπιού», και που παίρνει σάρκα και οστά από το Δήμο Τρικκαίων. Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τον Δήμο Αμαρουσίου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού  Αθλητικού προγράμματος BE ACTIVE, το Σάββατο 14 Απριλίου 2018, στις 10:00, στην πλατεία Γοργογυρίου.

Μετά από 3000 χρόνια, τονίζεται από τη δημοτική αρχή σε σχετική ανακοίνωση, βαδίζουμε ξανά «Στα χνάρια του Ασκληπιού»! Πρόκειται για μια περιπατητική διαδρομή, η οποία αναφέρεται στην καταγωγή του πρώτου γιατρού της ανθρωπότητας. Είναι αθλητική, αλλά και περιηγητική. Πρόκειται για την πεζοπορία σε ένα νέο μονοπάτι, στα ριζά του Κόζιακα, που χαράχθηκε από το Σύλλογο Ορειβασίας Χιονοδρομίας Τρικάλων. Η δράση τελεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ. Πιο συγκεκριμένα, η πρωτοβουλία του Δήμαρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και του Πρόεδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη οδηγεί τους περιπατητές στην προβολή μιας νέας διαδρομής στο βουνό του Ασκληπιού. Πρόκειται για μία διαδρομή που έχει ως αφετηρία την πλατεία Γοργογυρίου και καταλήγει στις πηγές του Κεφαλοποτάμου. Θα ακολουθηθεί η διαδρομή πλατεία, δριστέλες, μονοπάτι Κεφαλοπόταμου, πηγές, επιστροφή. Πρόκειται για μια μέτριας δυσκολίας διαδρομή, με μικρή υψομετρική διαφορά, μήκους περίπου 4,5 χλμ. (συνολική απόσταση) και με απαιτούμενο χρόνο πεζοπορίας περί τις 2 ώρες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass