ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΣΤΗ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΣΜΗΝΑΓΟ ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΑΛΤΑΔΩΡΟ

Ύστατο χαίρε στον Μορφοβουνιώτη αετό των αιθέρων

Δημοσίευση: 15 Απρ 2018 21:23

Μέσα σε κλίμα βαθιάς θλίψης και οδύνης, οι Μορφοβουνιώτες αποχαιρέτησαν το άξιο παλικάρι τους, τον σύγχρονο Έλληνα ήρωα, σμηναγό Γεώργιο Μπαλταδώρο, ο οποίος

έχασε τη ζωή του προχθές, όταν κατέπεσε με το αγαπημένο του Μιράζ 2000-5 9 μίλια Βορειοανατολικά της Σκύρου.

Ο θρυλικός «Μπαλτάζαρ», όπως αρέσκονταν να τον φωνάζουν οι συνάδελφοί του πιλότοι, δεν πρόκειται να ξαναπετάξει στον γαλάζιο ελληνικό ουρανό που τόσο αγαπούσε για να αναχαιτίσει αντίπαλα μαχητικά! Δεν θα ξανανέβει στο χωριό του! Δεν θα σφίξει ποτέ ξανά στη ζεστή αγκαλιά του τη σύζυγο και τα δυο ανήλικα παιδιά τους, τους γονείς και τον αδελφό του! Δεν θα ξανακάνει «χαμηλές πτήσεις» πάνω από τη Λίμνη Πλαστήρα για να «χαιρετίσει» τους φίλους και συγγενείς του που τον λάτρευαν και τον καμάρωναν, ως άπιαστο αετό των αιθέρων!

Η μοίρα και ο Χάρος συνωμότησαν για να «αρπάξουν» από την Ελλάδα έναν νέο άνθρωπο, έναν γενναίο μαχητή, εκεί που κανένας δεν περίμενε!

Στο χωριό τού αείμνηστου Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα, χθες το μεσημέρι εκτυλίχθηκε ένα ιστορικό γεγονός, από αυτά που δύσκολα ξεχνιούνται!

Η κηδεία του άτυχου σμηναγού, «έσπασε» καρδιές στο Μορφοβούνι, στον Νομό Καρδίτσας, σε ολόκληρη τη χώρα!

Τραγικές φιγούρες η μάνα, ο πατέρας και η σύζυγός του , που δεν μπορούσαν, δεν άντεχαν να συνειδητοποιήσουν ότι ο Γιώργος τους «έφυγε» για το ταξίδι χωρίς γυρισμό!

Πολλοί συνάδελφοί του αεροπόροι, δεκάδες εκπρόσωποι της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας του τόπου, συγγενείς και φίλοι, εκατοντάδες απλοί άνθρωποι που έδωσαν βροντερό «παρών», προσπάθησαν να τους παρηγορήσουν! Όμως, αυτή την αποφράδα μέρα, γι’ αυτούς η ελπίδα «θάφτηκε» στη γη, μαζί με τη σορό του αγαπημένου τους .

Πάμπολλα τα δακρυσμένα μάτια, ατέλειωτος ο «Γολγοθάς» από τον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου Μορφοβουνίου, μέχρι το Κοιμητήριο όπου και αναπαύεται εν ειρήνη.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ

Η σορός του άτυχου σμηναγού πραγματοποίησε το ταξίδι της επιστροφής με μεταγωγικό αεροπλάνο τύπου C-130 ως τη Λάρισα και στη συνέχεια με αυτοκινητοπομπή μέχρι το Μορφοβούνι, όπου έφτασε περίπου στις 12 μ. Κατά την άφιξή της και είσοδό της στην Εκκλησία, άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας απέδωσε τιμές, ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος ξέσπασε σε δυνατά χειροκροτήματα. Ακολούθησε λαϊκό προσκύνημα μέχρι τις 2 μ.μ. που άρχισε η Εξόδιος Ακολουθία, χοροστατούντων των μητροπολιτών Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου και Καρπενησίου κ. Γεωργίου.

Στην εκφώνηση του επικήδειου, ο συνάδελφος και συμμαθητής του Γιώργου Μπαλταδώρου στην 114 Π.Μ. κ. Σπύρος Καρέλης είπε χαρακτηριστικά… «”Μπαλτάζαρ” θα σε θυμόμαστε πάντα. Η πατρίδα σε κατατάσσει στους ήρωες της»!

Μία περίπου ώρα αργότερα, το σκεπασμένο με τη γαλανόλευκη φέρετρο με τη σορό του 34χρονου πιλότου, βγήκε από τον Ι.Ν. και μέσα σε νεκροφόρα μεταφέρθηκε ακολουθούμενο από πολυπληθή πομπή στο Κοιμητήριο, το οποίο βρίσκεται πάνω από το Δημαρχείο Λίμνης Πλαστήρα στην είσοδο του χωριού.

Στον δρόμο με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησαν τον ήρωα εγγονό τους, ο παππούς και η γιαγιά του.

Κατά τη διάρκεια της ταφής, τιμητικό άγημα αποχαιρέτισε το νεκρό με τρεις βολές στον αέρα, ενώ παρατεταμένα χειροκροτήματα δονούσαν τη λαμπερή ατμόσφαιρα, καθώς η ημέρα ήταν ηλιόλουστη.

Έγινε ανάκρουση του Εθνικού Υμνου από την μπάντα της Π.Α. και στη συνέχεια κατέθεσαν στεφάνια στον τάφο, εκ μέρους του ΠτΔ, ο επικεφαλής του Στρατιωτικού Γραφείου κ. Γ. Πρεζεράκος, εκ μέρους του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος και ανώτατοι αξιωματικοί των Τριών Οπλων.

Ο συγκεντρωμένος κόσμος με εμφανή συγκίνηση ευχήθηκε για τελευταία φορά «καλό ταξίδι» στον ήρωά του με την ιαχή… «Αθάνατος»!

Την Εξόδιο Ακολουθία παρακολούθησαν και συνόδευσαν το νεκρό στην τελευταία του κατοικία, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Κουβέλης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλης Κόκκαλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ κ. Β. Κικίλιας, οι Καρδιτσιώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Σπ. Λάππας, Χρ. Κατσαβριά, ο επίσης Καρδιτσιώτης βουλευτής και Γραμματέας της Κ.Ο. ΝΔ κ.Κώστας Τσιάρας, ο βουλευτής Μαγνησίας της «Χρυσής Αυγής» κ. Π. Ηλιόπουλος, οι αρχηγοί ΓΕΑ Αντιπτέραρχος κ. Χρήστος Χριστοδούλου, Γ.Ε.Σ. Αντιστράτηγος κ. Αλκιβιάδης Στεφανής Γ.Ε.Ν. Αντιναύαρχος κ. Νικόλαος Τσούνης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας - δήμαρχος Μουζακίου κ. Γ. Κωτσός, οι δήμαρχοι λίμνης Πλαστήρα κ. Δ. Τσιαντής, Καρδίτσας κ. Φ. Αλεξάκος, Σοφάδων κ. Θ. Σκάρλος, Αργιθέας κ. Λ. Τσιβόλας, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αεροπορίας (Παράρτημα Λάρισας) και εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης κ. Κ. Λιούτας και πολλοί εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

ΜΟΡΦΟΒΟΥΝΙ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass