ΜΙΑ ΔΙΑΜΑΧΗ ΔΥΟ ΝΕΑΡΩΝ ΕΙΧΕ ΑΣΧΗΜΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΗ

Από το Facebook στα δικαστήρια λόγω… Μπέου

*Επέφερε έναν τραυματισμό και ποινή 3,5 ετών σε 26χρονο από το ΜΟΔ Λάρισας

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2018 22:40

Μπορεί η διαφορά τους να ξεκίνησε από το Facebook, όμως συνεχίστηκε με αιχμηρά αντικείμενα και τραυματισμούς και αφού πέρασε από το Νοσοκομείο κατέληξε στις δικαστικές αίθουσες της Λάρισας.

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο εξετάστηκε μια περίπτωση διαμάχης δύο νεαρών που είχαν διαφορετική προσέγγιση σε ζητήματα που σχετίζονταν με τον δήμαρχο του γειτονικού Βόλου, Αχιλλέα Μπέου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κατηγορούμενος έκανε μια αναδημοσίευση στο Facebook από την ιστοσελίδα τοπικής εφημερίδας του Βόλου, με ρεπορτάζ που αφορούσε στον Αχιλλέα Μπέο.

«Εγώ δεν τον «πάω» τον Μπέο. Το θεωρώ ξεφτίλα όλο αυτό που γίνεται για έναν άνθρωπο που έχει κατηγορηθεί για τόσα», εξήγησε κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο 26χρονος κατηγορούμενος.

Όμως κάποιοι θίχθηκαν με την ανάρτησή του και εξέφρασαν την ενόχλησή τους. «Με απειλούσαν. Με έπαιρναν τηλέφωνο και έλεγαν πως τους κάνω ρεζίλι στο ίντερνετ και τέτοια», συμπλήρωσε.

Κατηγορούμενος και θύμα, κάποια στιγμή βρέθηκαν μαζί σε ένα χώρο όπου γινόταν μια συναυλία. Απομακρύνθηκαν από το σημείο που είχε κόσμο και πήγαν μερικά μέτρα παραπέρα. Στην προσπάθειά τους να λύσουν τις διαφορές τους, συνεπλάκησαν και ο ένας τραυματίστηκε σε δύο σημεία του σώματός του με αιχμηρό αντικείμενο. Ο 26χρονος κατηγορείτο πως είχε μαχαίρι κι έτσι βρέθηκε αντιμέτωπος με τη βαριά κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

«Ο γιος μου δεν είχε ποτέ μαζί του μαχαίρι», κατέθεσε ο πατέρας του, τονίζοντας πως είναι «ένα ευαίσθητο παιδί».

Το ίδιο ισχυρίστηκε και ο κατηγορούμενος στην απολογία του, πως δηλαδή δεν είχε μαχαίρι. «Μου επιτέθηκαν και έβγαλα κάτι κλειδιά που είχα στην τσέπη μου. Το ένα εξ αυτών ήταν σκουριασμένο μάλλον. Τα έβαλα μέσα στη χούφτα μου και με αυτά τον χτύπησα. Πέφτοντας εκείνος έπεσε πάνω σ’ ένα μπουκάλι μπύρας που προηγουμένως είχε σπάσει ο ίδιος».

Ο 29χρονος τραυματίστηκε και μαζί με τον 26χρονο κατηγορούμενο πήγαν μαζί στο νοσοκομείο. «Στεναχωρήθηκα με όλο αυτό. Δεν ήθελα να γίνει κάτι τέτοιο ούτε να φτάσουμε εδώ».

Από το πλούσιο αποδεικτικό υλικό, ο εισαγγελέας της έδρας κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του, ανέφερε πως ο κατηγορούμενος «δεν ήθελε να ολοκληρώσει την πράξη του κάτι που θα μπορούσε να κάνει εάν το ήθελε». Υπογράμμισε πως δράστης και θύμα πήγαν μαζί στο νοσοκομείο και κοίταξαν πώς θα περιποιηθούν το τραύμα ενώ καταλήγοντας πρότεινε τη μετατροπή της κατηγορίας σε σωματική βλάβη.

Η πρόταση του εισαγγελέα έγινε δεκτή από το δικαστήριο. Κρίθηκε ένοχος για επικίνδυνη σωματική βλάβη και για οπλοχρησία. Τιμωρήθηκε με συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών με αναστολή.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass