ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟΝ ΑΛΜΥΡΟ

Οι εμπορικές συμφωνίες Ε.Ε. - Καναδά για τη φέτα

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2018 21:01

Η Δήμος Αλμυρού σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μαγνησίας, την Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας, και τον Όμιλο Φίλων Φέτας, διοργανώνει ημερίδα στον Αλμυρό, με θέμα: «Οι εμπορικές συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Καναδά και τη Ν. Αφρική, για τη Φέτα».


Το Σάββατο 19 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι στο Πολιτιστικό κέντρο Αλμυρού θα γίνουν ομιλίες για τους κινδύνους που διατρέχει το εθνικό προϊόν, η ΠΟΠ Φέτα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι παρεμβάσεις πολιτικών προσώπων, εκπροσώπων φορέων κ.λπ. Τέλος θα ακολουθήσουν οι ερωτήσεις δημοσιογράφων, που έχουν προσκληθεί και θα παρευρεθούν από όλη την Ελλάδα, για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.
Η ημερίδα θα ξεκινήσει με χαιρετισμό που θα απευθύνουν οι: Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλειος Κόκκαλης, περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, πρόεδρος Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης.
Θα ακολουθήσουν οι εισηγήσεις: «Εθνική υποχρέωση η διασφάλιση της ταυτότητας της Φέτας», Εμμανουήλ Ανυφαντάκης- Ομότιμος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τέως Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Γάλακτος.
«Οι δικαιολογίες του ξεπουλήματος της Φέτας με τις Συνθήκες της ΕΕ», Χρήστος Αποστολόπουλος - πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ). «Ο ρόλος της ΦΕΤΑΣ στη βιωσιμότητα της Ελληνικής Αιγοπροβατοτροφίας», Γεώργιος Ζέρβας- πρόεδρος της ΕΖΕ - καθηγητής και τέως πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. «Ο Αγώνας και η ανάγκη Θεσμικής οργάνωσης και συνεργασίας των φορέων για την υπεράσπιση της ΠΟΠ φέτας», Γιώργος Εμμανουήλ – γεωργοοικονομολόγος – Δίκτυο Φορέων και Πολιτών Θεσσαλίας. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος ΕΣΕΤ και μέλος του Ομίλου Φίλων Φέτας Ειρήνη Αιμονιώτη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass