Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάθειρξη 11 ετών για αποπλάνηση 11χρονης!

ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΟ ΜΟΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΕ 50ΧΡΟΝΟ

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2018 22:20

Με ποινή κάθειρξης 11 ετών τιμώρησε έναν 50χρονο Βολιώτη το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λάρισας γιατί αποπλάνησε, προ ετών, ένα 11χρονο κορίτσι. Η υπόθεση εκτυλίχθηκε στη γειτονική πόλη με θύμα ένα παιδί χωρισμένων γονιών.

Η μητέρα του κοριτσιού αναφερόμενη σ’ εκείνο το διάστημα είχε τονίσει πως το κορίτσι της, είχε γνωρίσει κάποια παιδιά με τα οποία έκανε παρέα. Διαπίστωσε μάλιστα πως είχε χρήματα στην κατοχή της. Της έκανε εντύπωση γιατί ο πατέρας της δεν είχε την οικονομική άνεση για κάτι τέτοιο. Τη ρώτησε τι συμβαίνει κι εκείνη απάντησε πως γνώρισε «έναν πολύ καλό κύριο. Μας προσέχει, μας αγαπά, μας παίρνει παγωτά και σουβλάκια». Όμως κάτι δεν της άρεσε, και μόλις την πίεσε, εκείνη της είπε πως υπήρχαν σεξουαλικού ύφους αγγίγματα.

«Όταν μου είπε αυτά τα πράγματα πήγα αμέσως στην αστυνομία», είχε καταθέσει η μητέρα από το πρώτο δικαστήριο.

Ο 50χρονος εκείνο το διάστημα διατηρούσε ένα μαγαζί στον Βόλο. Κατηγορείτο πως αφού γνωρίστηκε με την 11χρονη, επεδίωκε να τη συναντά με διάφορους προσχηματικούς λόγους, όπως για να τον βοηθήσει στην εργασία του. Όμως είχε άλλες σκέψεις, όπως αποδείχθηκε από το δικαστήριο.

Ο κατηγορούμενος, που δεν παρέστη στη δίκη, αλλά εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας είχε τονίσει μεταξύ άλλων πως «είμαι εντελώς αθώος. Ποτέ δεν ήρθε σπίτι μου, ούτε πήγαμε με το αυτοκίνητο βόλτα μόνοι μας».

Είχε κατηγορηθεί και παλιότερα για αντίστοιχη υπόθεση για την οποία είπε: «Και η παλιά υπόθεση για την οποία κατηγορήθηκα ήταν κατασκευασμένη από τη μητέρα του κοριτσιού. Οι δικαστές πίστεψαν στην αθωότητά μου, αλλά λυπήθηκαν το κοριτσάκι γι’ αυτό και με καταδίκασαν. Δεν έχω καμία σχέση με τις πράξεις αυτές. Ντράπηκα και μόνο που διάβασα το κατηγορητήριο», ανέφερε.

Σύμφωνα με την ιατρική πραγματογνωμοσύνη η 11χρονη εκείνο το διάστημα επρόκειτο για ένα παιδί με φυσιολογική νοητική και αντιληπτική ικανότητα. Ωστόσο, αναφέρεται πως «συναισθηματικά είναι αρκετά ανώριμη και έχει μια τάση να ευχαριστεί ή να κολακεύει τους άλλους, στοιχεία που μάλλον παραπέμπουν σε αυξημένες και μη ικανοποιημένες συναισθηματικές ανάγκες». Γι' αυτό σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη «την καθιστά ευάλωτη στην εκμετάλλευση από τρίτους».

Ο 50χρονος Βολιώτης κρίθηκε ένοχος για την πράξη της αποπλάνησης ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 15 έτη, αλλά ούτε τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση. Καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης έντεκα ετών.

Κ.ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Σχετικά Άρθρα