«Καυγάς» για Ευαγγελισμό, ΑΓΕΤ

ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ-ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2018 22:28

Σε τεταμένο κλίμα που θύμιζε προεκλογική περίοδο πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς δεν έλειψαν η ένταση και η αντιπαράθεση μεταξύ συμβούλων της περιφερειακής αρχής και του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού με εκείνους της αντιπολίτευσης.

Με αφορμή επερωτήσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης βασικά για την καύση του RDF από την ΑΓΕΤ στον Βόλο, αλλά και την επαναλειτουργία του Σιδηροδρομικού Σταθμού στον Ευαγγελισμό, ο κ. Αγοραστός κατηγόρησε τους συμβούλους της αντιπολίτευσης για λαϊκίστικη αντίληψη, καθώς φέρνουν θέματα στο Συμβούλιο, για τα οποία υπεύθυνη να δώσει λύση είναι η Κυβέρνηση και όχι η Περιφέρεια. Από την πλευρά της η αντιπολίτευση κατηγόρησε την Περιφέρεια για ολιγωρία.

Η πρώτη αντιπαράθεση καταγράφηκε όταν ο εκπρόσωπος της Οικολογικής Θεσσαλίας Ν. Πουτσιάκας αντέδρασε όταν σχολίασε την επερώτησή του για τον Σταθμό του Ευαγγελισμού ο αντιπρόεδρος του Π.Σ. Κ. Τύμπας, κάνοντας λόγο για διαδικασία που δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό. Τότε παρενέβη ο Τρικαλινός σύμβουλος της πλειοψηφίας Ντ. Μπάρδας, ο οποίος απάντησε ότι δεν μπορεί να επικαλείται τον Κανονισμό ο κ. Πουτσιάκας, καθώς τον παραβιάζει συνεχώς. Ακολούθησε παρέμβαση του κ. Γιαλαμά από τον «Δρόμο της Ανατροπής», ο οποίος αντέδρασε για τις συνεχείς διακοπές του κ. Μπάρδα, κάθε φορά που μιλά σύμβουλος της αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντάς τον «δραγάτη». Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του κ. Μπάρδα, ο οποίος χαρακτήρισε τον κ. Γιαλαμά «εργατοπατέρα», εν αντιθέσει με τον ίδιο που… μοχθεί για το μεροκάματο. Στη διαμάχη ενεπλάκη και ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός, ο οποίος χαρακτήρισε «κωλοτούμπα» τον κ. Γιαλαμά, θυμίζοντάς του σχετική διαμάχη στη Βουλή με τον πολιτικό του φίλο, τον γ.γ του ΥΠΕΣ Κ. Πουλάκη.

Στη συζήτηση για την ΑΓΕΤ στον Βόλο, τα αίματα άναψαν ξανά, με τον κ. Αγοραστό να στοχοποιεί τον σύμβουλο της αντιπολίτευσης κ. Σταμπουλή, ο οποίος μετέχει «στον φορέα που ξεπουλά τη δημόσια περιουσία, τον ΤΑΙΠΕΔ», ενώ όταν ξανατέθηκε θέμα λειτουργίας του Κανονισμού, ο περιφερειάρχης απευθυνόμενος στους συμβούλους της παράταξης «Δρόμος της Ανατροπής» τους ζήτησε να σεβαστούν το γεγονός ότι ενώ προέρχονται από διαφορετικές ομάδες, τους δίνεται η δυνατότητα να μιλούν ξεχωριστά.

Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ

Ο εκπρόσωπος της Οικολογικής Θεσσαλίας Νίκος Πουτσιάκας, αναλύοντας την επερώτηση που κατέθεσε η παράταξή του, ρώτησε πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο εγκαταλελειμμένος Σιδηροδρομικός Σταθμός στον Ευαγγελισμό του Δήμου Τεμπών, τόσο για τον Προαστιακό, όσο και για ορισμένα δρομολόγια προς Αθήνα, ο οποίος μπορεί να γίνει λειτουργικός με ελάχιστες οικονομικές παρεμβάσεις. Και αναρωτήθηκε αν συμφωνεί με τη λειτουργία του Σταθμού η Περιφερειακή αρχή και τι πρωτοβουλίες θα λάβει.

Από την πλευρά του ο κ. Αγοραστός με σαφή ειρωνική διάθεση απάντησε: Χαίρομαι που απαξιώνετε την ΕΡΓΟΣΕ και την κυβέρνηση που υπερασπίζεστε, αφού φέρνετε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και όχι στους καθ’ ύλην αρμόδιους υπουργούς. Σαν Περιφέρεια, προωθήσαμε την ηλεκτροκίνηση, ενώ ο ΟΣΕ δεν έκανε τη μετατόπιση γραμμών στην Καλαμπάκα, στην Καρδίτσα στο ύψος του Νοσοκομείου, κι αλλού. Δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε την ΕΡΓΟΣΕ. Στην Ιτέα προγραμματίζεται ο μελλοντικός Σταθμός, βάσει σχεδίου από τους κ. Δέδε και Σπίρτζη. Αν έχετε διαφορετική γνώμη ζητήστε από την κυβέρνηση, την οποία υπερασπίζεστε να το αλλάξει».

ΑΓΕΤ

Η επερώτηση για την καύσιμη ύλη που καίει η ΑΓΕΤ στον Βόλο, κατατέθηκε από το σύνολο σχεδόν της αντιπολίτευσης. Ο εκπρόσωπος του «Δρόμου της Ανατροπής» Γ. Σταμπουλής, με δεδομένη σχετική συζήτηση στη Βουλή, στην οποία η αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη απάντησε ότι οι έλεγχοι δεν έγιναν σύμφωνα με το Πρωτόκολλο, κατέθεσε σειρά ερωτημάτων, όπως: Πόσα φορτία μεταφέρονται στη μονάδα. Τι έλεγχοι έχουν γίνει, αφού οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος δεν έχουν κάνει πολλούς ελέγχους; Τι μετρήσεις θα γίνονται από τον Δημόκριτο;

Απαντώντας ο Κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στα μνημόνια που δεν σχίστηκαν ποτέ, παρά τις λαϊκίστικες υποσχέσεις ημετέρων του κ. Σταμπουλή και στην πώληση του λιμανιού του Βόλου, για την οποία συμφωνεί και ο ίδιος. Εγώ ήμουν από την αρχή αντίθετος στα παραπάνω. Όλα αυτά τα ξεχνάτε εσείς και ο κ. Πουλάκης που είστε στο κουβέρνο της Αθήνας. Εμείς ζητήσαμε να σταματήσει να καίει η ΑΓΕΤ. Δεν κάναμε καμία συμφωνία με το υπουργείο. Στο υπουργείο έπρεπε να απευθυνθείτε, όχι σε μας» δήλωσε ο κ. Αγοραστός.

Εν συνεχεία η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη απάντησε αναλυτικά σε όλα τα ερωτήματα του κ. Σταμπουλή για αυτά που έχει κάνει η Περιφέρεια για το θέμα. Από την πλευρά του ο κ. Γ. Λημνιός, εκ μέρους των οικολογικών οργανώσεων του Βόλου, αναφέρθηκε στα κενά του νόμου, που εξυπηρετούν τη βιομηχανία, ζήτησε να αλλάξει ο νόμος και μίλησε για παραπλάνηση των υπηρεσιών από την ισχύουσα νομοθεσία. Πρότεινε δε να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων για τους ρύπους, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια. «Πρόταση που θα εξετάσει η περιφερειακή αρχή» σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό.

Του Γιώργου Ρούστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass