«Η αρχή του τέλους του Αυτοκράτορα»

ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ, ΠΟΥΤΣΙΑΚΑ ΚΑΤΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΚΑΝΕΜ

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2018 16:45

Για 3+1 κρίσιμα ερωτήματα που απέφυγε να απαντήσει ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός πετώντας την μπάλα εκτός γηπέδου και 3 επιβεβαιωμένα συμπεράσματα, σε ακόμη μία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, το βράδυ της Δευτέρας, όταν έπεσαν οι μάσκες του δήθεν ψύχραιμου, συνετού διαχειριστή και υπερκομματικού Περιφερειάρχη, κ. Αγοραστού.

Με αυτά τα λόγια οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Γιώργος Σταμπουλής (Δρόμος Ανατροπής) και Νίκος Πουτσιάκας (Οικολογική Θεσσαλία) μιλούν για «3+1 κρίσιμα ερωτήματα που απέφυγε να απαντήσει ο Περιφερειάρχης κ Αγοραστός πετώντας την μπάλα εκτός γηπέδου και 3 επιβεβαιωμένα συμπεράσματα. Σε ακόμη μία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, το βράδυ της Δευτέρας 4-6-2018, έπεσαν οι μάσκες του δήθεν ψύχραιμου, συνετού διαχειριστή και υπερκομματικού Περιφερειάρχη, κ. Αγοραστού. Αυτή τη φορά, το νέο επικοινωνιακό σόου του Περιφερειάρχη στήθηκε με αφορμή τη συζήτηση του θέματος της πολυετούς (το θέμα εκκρεμεί από το 2011 ενώ από το 2015 υπάρχει η έκθεση των εκκαθαριστών) κωλυσιεργίας της διαδικασίας εκκαθάρισης της ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε., των οφειλών της Περιφέρειας Θεσσαλίας προς τους εργαζόμενους της εταιρείας και τους προμηθευτές και της τύχης των κονδυλίων για την υλοποίηση σειράς προγραμμάτων (2,3 + 0,2 εκατ. ευρώ) που εντέλει ανέλαβε η περιφερειακή αρχή μετά την διάλυση της ΚΕΚΑΝΕΜ στο Βόλο και του ΚΕΚ Τρικάλων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αγοραστός, φρόντισε να επιρρίψει ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, σε όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στην υπόθεση (εργαζόμενους, πρώην διοικούντες την εταιρεία και … εκκαθαριστές), αρνούμενος κάθε δική του υπαιτιότητα. Αρνήθηκε ακόμα και να καταθέσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο οικονομικά και άλλα στοιχεία, παρά τις επίμονες ερωτήσεις περιφερειακών συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Ποιου την ευθύνη θέλει να καλύψει, εδώ; Θυμίζουμε ότι η περίπτωση της ΚΕΚΑΝΕΜ δεν είναι η μόνη που εκκρεμεί και το σύνολο αυτών των εκκρεμοτήτων αθροίζονται στις υποχρεώσεις του δημοσίου, για τις οποίες ο ίδιος και η παράταξή του υποκριτικά διαμαρτύρονται.

Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι όχι μόνο δεν απάντησε στα ερωτήματα που του έθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος του «Δρόμου Ανατροπής», Γιώργος Σταμπουλής και ο περιφερειακός σύμβουλος  της «Οικολογικής Θεσσαλίας» Νίκος Πουτσιάκας, σχετικά με τη διαχείριση των προγραμμάτων που μεταφέρθηκαν από την ΚΕΚΑΝΕΜ και το ΚΕΚ Τρικάλων στην Π.Ε. Λάρισας, και κυρίως για το πώς και που αυτά διοχετεύθηκαν, και με ποια  χρησιμότητα, αλλά δεν δίστασε επιπλέον να επιρρίψει ευθύνες σε πρώην συνεργάτες του που δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή!

Προφανώς ο ίδιος φέρει ευθύνη μόνο όταν τα πράγματα πάνε καλά!

Ποιανών τις ευθύνες θέλει επίσης να καλύψει; Θα πρέπει να καταλάβει ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός ότι, όσοι κατά το πρόσφατο παρελθόν πολιτεύτηκαν σύμφωνα με το περιβόητο «ότι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό» έχουν κιόλας εξαφανιστεί από το πολιτικό προσκήνιο. Προφανώς το θέμα θα έχει συνέχεια, τέτοια που θα σταθεί ακατόρθωτο να αποσιωπηθεί πλέον

Ποια είναι τα 3 επιβεβαιωμένα συμπεράσματα; Με την απλή αναλογική τελειώνει η «εν λευκώ – αυτοκρατορική» διακυβέρνηση της Περιφέρειας. Γι αυτό και η έκδηλη απώλεια ψυχραιμίας.

Σήμερα κανένας δεν μπορεί να εμποδίσει την είδηση ώστε η αλήθεια να φτάσει στον πολίτη. Μόνο καταγέλαστος μπορεί να γίνει κάποιος από την προκλητική απόκρυψή της

Οι πολίτες μπορούν αξιοποιώντας και τις θετικές θεσμικές αλλαγές να βγουν, επιτέλους, στο προσκήνιο και να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους", καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass