Πιο …κοντά Λάρισα - Καρδίτσα

ΣΤΟ ΕΣΠΑ Η ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΣΥΚΕΩΝΑΣ ΜΕ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 33,7 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2018 17:12

Ένα νέο έργο που αναμένεται να μειώσει την απόσταση ανάμεσα σε Λάρισα και Καρδίτσα, βελτιώνοντας παράλληλα την ασφάλεια του δικού δικτύου, ενέταξε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το έργο «Κατασκευή τμήματος Παράκαμψη Συκεώνας», προϋπολογισμού 33.770.000,00 ευρώ, το οποίο εντάσσεται στον Άξονα 4 «Ανάπτυξη - Εκσυγχρονισμός - Συμπλήρωση υποδομών για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη». Δικαιούχος του έργου είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και Φορέας Υλοποίησης η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Εντάσσουμε σήμερα ένα μεγάλο έργο για τη Θεσσαλία. Μετά από προσπάθειες και στρατηγική, σχεδιασμό και προγραμματισμό των υπηρεσιών μας, ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και πήραμε όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις για να φτάσουμε σ’ αυτό το αποτέλεσμα. Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα, εμείς κάνουμε έργα ουσίας, τα οποία σώζουν ζωές, διατηρούν θέσεις εργασίας και ρίχνουν χρήμα στην πραγματική οικονομία. Με το έργο αυτό ο δρόμος Λάρισας – Καρδίτσας ολοκληρώνεται με ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο διπλής κατεύθυνσης με νησίδα στη μέση. Το έργο περιλαμβάνει 4,5 χλμ παράκαμψη της Συκεώνας, δυο κυκλικούς κόμβους, γέφυρα, αντιπλημμυρικά έργα, κάτω διάβαση στο Μικρό Βουνό, έργα μετατόπισης δικτύων κοινής ωφέλειας και έργα αρχαιολογίας. Με συνεργασία και συνέργεια με τον Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Τσιάκο, βάζουμε μπροστά ένα μεγάλο έργο για την ασφαλή μετακίνηση των ανθρωπίνων κοινοτήτων, την μεταφορά των εμπορευμάτων και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και του επιχειρηματικού κλίματος στην περιοχή».

Από την πλευρά του ο κ. Β. Τσιάκος τόνισε: «Ένα πολύ σημαντικό έργο μπαίνει στη φάση της υλοποίησης. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του νομού Καρδίτσας ήταν η οδική απομόνωση. Με τα έργα που έγιναν στις παρακάμψεις Αρτεσιανού-Ριζοβουνίου, Νέο Μοναστήρι – Σοφάδες και τώρα με την παράκαμψη Συκεώνας η Καρδίτσα βγαίνει από την οδική απομόνωση. Έργα όπως αυτά δίνουν το στίγμα της εξωστρέφειας και ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε πολύ δύσκολους καιρούς κάνει έργα τα οποία έχουν προστιθέμενη αξία στην περιοχή. Εκ μέρους όλων των Καρδιτσιτών ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη και τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας για ακόμα ένα μεγάλο έργο».

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή οδικού τμήματος σε νέα χάραξη και μήκος 4,50 χλμ., με το σύνολο των συνοδών έργων, για την Παράκαμψη του οικισμού Συκεώνας επί της Επ.Ο. Λάρισας – Καρδίτσας. Η έναρξη χάραξης του έργου είναι στο πέρας του ήδη αναβαθμισμένου οδικού άξονα στην περιοχή της λιμνοδεξαμενής Συκεώνας, και το πέρας της στην περιοχή πριν τα Βούναινα και περί το πέρας της ήδη αναβαθμισμένης οδού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass