Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο συνέδριο BLUEMED

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2018 17:00

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του διακρατικού Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας MED 2014-2020 “BLUEMED”, στο οποίο συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης (ΠΤΑ), έλαβε μέρος στην 3η συνάντηση της “Μεσογειακής Κοινότητας Αειφόρου Τουρισμού”, καθώς και στο συνέδριο “Επανασύνδεση του τουρισμού: Προώθηση πολιτικών βασισμένων σε στοιχεία για βιώσιμη ανάπτυξη” στις 29-30 Μαΐου 2018, στη Ρώμη.

Η συγκεκριμένη κοινότητα στοχεύει στην προώθηση της ανταλλαγής των μέχρι στιγμής αποτελεσμάτων μεταξύ των υλοποιούμενων INTERREG MED προγραμμάτων, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα εντοπισμού κοινών ολοκληρωμένων δράσεων όσον αφορά στα παραγόμενα εργαλεία και τις εμπλεκόμενες περιοχές ως τομείς εφαρμογής, καθώς και στο να συμφωνήσει σε κοινά απτά αποτελέσματα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν περαιτέρω για λόγους κεφαλαιοποίησης.

Οι συμμετέχοντες είχαν αρχικά την ευκαιρία να ανταλλάξουν τα πρώτα αποτελέσματα των έργων τους σε συγκεκριμένες θεματικές ομάδες εργασίας, μέσω των οποίων δύναται να γεφυρωθεί η επιστήμη και η πρακτική, αλλά και να αιτιολογηθεί πώς αυτά τα εργαλεία μπορούν να εφαρμοστούν στις περιοχές της Μεσογείου. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η δημιουργία απτών αποτελεσμάτων, τα οποία δύναται να συμβάλλουν στη χάραξη πολιτικής. Η συντονίστρια του προγράμματος BLUEMED, κα. Αγγελική Βενέτη ήταν μία από τις βασικές ομιλήτριες του 2ου πάνελ με θέμα: " ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΑΜΜΟΣ-ΗΛΙΟΣ: ένα ολοκληρωμένο όραμα της τουριστικής πίεσης για την υποστήριξη των στρατηγικών χωρικής ανάπτυξης", στο οποίο παρουσίασε το πρόγραμμα και τους τρόπους, με τους οποίους αυτό επιδιώκει να αντιμετωπίσει τους περιορισμούς του μοντέλου “Θάλασσα-Άμμος-Ήλιος”.

Σχετικά Άρθρα