Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποινή 19 ετών σε δάσκαλο που "πείραζε" μαθήτριες

ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2018 12:30
Με συνολική ποινή κάθειρξης 19 ετών, τιμώρησε αργά το απόγευμα της Παρασκευής, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λάρισας έναν 55χρονο δάσκαλο που ενεργούσε ασελγείς πράξεις σε 10χρονες μαθήτριες του.
Πρόκειται για την υπόθεση που ειχε προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στις τάξεις των γονέων ενός δημοτικού σχολείου σε χωριό των Τρικάλων, όπου και δίδασκε ο εν λόγω δάσκαλος. Παράλληλα ειχε απασχολήσει έντονα όλα τα ΜΜΕ της Ελλάδας. Οι εισαγγελικές αρχές της περιοχής είχαν δημοσιοποιήσει κατόπιν διάταξης, τα στοιχεία του κατηγορουμένου με στόχο να προστεθούν νέα στοιχεία στην έρευνα. Σύμφωνα με όσα κατηγορείτο και για τα οποία κρίθηκε ένοχος εν τέλει, ο δάσκαλος κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2014-2015, εν ώρα μαθημάτων προσεγγίζοντας τα θρανία τους, έσκυβε και "πείραζε" κοριτσια της Δ" Τάξης ενώ το ίδιο έπραττε και όταν της καλούσε προκειμένου να τις εξετάσει. Αυτο σύμφωνα με όσα αποδείχθηκαν το έκανε για να ικανοποιήσει και να διεγείρει την γενετήσια ορμή και επιθυμία του.
Στο δικαστήριο της Λάρισας ο κατηγορούμενος, που τον προστάτευαν αστυνομικές αρχές καθ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, καθώς στην αίθουσα βρισκόταν πολλοί γονείς οι οποίοι και κατέθεσαν, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε. Τόνισε μεταξύ άλλων πως οι κινήσεις του παρεξηγήθηκαν απ´ όλους χωρίς ωστόσο να πείσει το δικαστήριο. 
Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καρδίτσας, σε πρωτο βαθμό, ειχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 111 ετών (εκτιτέα τα 25) καθώς είχε κριθεί ένοχος για δύο πράξεις.
Ο δάσκαλος μετά και την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου της Λάρισας, επέστρεψε στις φυλακές όπου και βρίσκεται απο τότε (2016) που αποκαλύφθηκε η νοσηρή αυτή ιστορία. 

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ