Νέο συμβούλιο Θεσσαλίας της «Δημιουργίας Ξανά»

* ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2018 17:00

Νέο επταμελές συμβούλιο, στην περιφερειακή οργάνωση Θεσσαλίας, του κόμματος «Δημιουργία Ξανά», εξέλεξαν τα μέλη του κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στη Λάρισα.

Ψήφισαν 21 μέλη και αναδείχθηκαν οι εξής:

-Από τον νομό Λάρισας: Κολτσίδας Γεώργιος (γεωπόνος), Γκενς Γεώργιος (προγραμματιστής) και Ασλανίδης Δημήτριος (φυσιοθεραπευτής).

-Από τον νομό Μαγνησίας: Γεωργούλης Διανέλος (προγραμματιστής, επιχειρηματίας) και Μπιτάκας Χρήστος (επιχειρηματίας).

-Από τον νομό Καρδίτσας: Ζορμπάς Γεώργιος (πολιτικός μηχανικός).

-Από τον νομό Τρικάλων: Ζιώγας Σωτήριος (δημόσιος υπάλληλος).

Το νέο συμβούλιο θα συγκροτηθεί σε σώμα τις επόμενες ημέρες.

Να σημειωθεί ότι προγραμματίζεται μεγάλη εκδήλωση στη Λάρισα, για το ερχόμενο φθινόπωρο, με τον πρόεδρο της Δημιουργία Ξανά, Θαν. Τζήμερο, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι διαδικασίες για τη δημιουργία ψηφοδελτίου.

 Μετά την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών, τα μέλη συμμετείχαν σε δημόσια πανελλαδική διαδικτυακή συζήτηση, με τη συμμετοχή του προέδρου κ. Τζήμερου, με θέμα το Σκοπιανό.

Αναφέρουν σχετικά: «Ο πρόεδρος, Θάνος Τζήμερος, χαρακτήρισε στην εισήγησή του τη συμφωνία “μνημείο εθνικής ντροπής” και υπογράμμισε ότι “τόσα χρόνια, η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς κατάφερε να ακυρώσει την έννοια της φιλοπατρίας ταυτίζοντάς την με τον σωβινισμό. Όταν κάποιοι έχουν διαμορφώσει πολιτική αντίληψη στα θρανία της ΚΝΕ, αντιμετωπίζουν το έθνος ως εμπόδιο στις σοσιαλιστικές τους φαντασιώσεις».

Η Δημιουργία ξανά! θεωρεί ανέφικτη τη μία ονομασία έναντι όλων, το γνωστό erga omnes, που ήταν πάγια επιδίωξη της ελληνικής διπλωματίας. Πιστεύει ότι η Ελλάδα αυτοπαγιδεύτηκε υποστηρίζοντάς την, δίνοντας στους ξένους την εικόνα του, εκτός τόπου και χρόνου, γραφικού. Είναι αδύνατον ένα κράτος να καταργήσει, με δημοκρατικές διαδικασίες, ένα όνομα στο οποίο τρεις γενιές έχουν βασίσει το εθνικό τους αφήγημα. Από την άλλη, είναι αδύνατον να αποδεχθεί η Ελλάδα οποιοδήποτε όνομα που εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγά του διότι έτσι συναινεί στην παραχάραξη της ιστορίας, υποβαθμίζει την Ελληνική Μακεδονία σε ρόλο… κατεχόμενης χώρας και ανοίγει καινούργιες πληγές διεκδικήσεων και με τους “Βορειομακεδόνες” αλλά και με την Αλβανία και την Τουρκία.

Η πρόταση της «Δημιουργίας ξανά» είναι η διπλή ονομασία. Οι Σκοπιανοί θα ονομάζονται όπως θέλουν, αλλά όλοι οι άλλοι, ξένα κράτη και διεθνείς θεσμοί, θα τους ονομάζουν με όνομα που δεν θα εμπεριέχει τίποτε το Μακεδονικό.

Προφανώς δεν είναι εύκολος στόχος, ειδικά όταν η ελληνική διπλωματία αδιαφορούσε επί 70 χρόνια».

Οι Τοπικές Οργανώσεις της Δημιουργίας ξανά, αποφάσισαν να εντείνουν τις προσπάθειές τους παράγοντας ενημερωτικά έντυπα και βίντεο για διαδικτυακή χρήση, με τα οποία θα εξηγούν τους μελλοντικούς κινδύνους αυτής της «συμφωνίας» και θα αναλάβουν δράση για να αποτρέψουν την υπερψήφισή της από την Ελληνική Βουλή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass