Η μεγαλύτερη χασισοφυτεία της χώρας

ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΜΕ 10.500 ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2018 22:04

Μια από τις μεγαλύτερες χασισοφυτείες της χώρας, αν όχι η μεγαλύτερη, εντοπίσθηκε χθες στον Θεσσαλικό κάμπο με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας να καταμετρούν περισσότερα από 10.500 δενδρύλλια χασίς.

Μετά από έρευνα ημερών, αστυνομικοί της Καρδίτσας εντόπισαν την χασισοκαλλιέργεια στο χωράφι ενός 44χρονου στο Καλλίθηρο, ένα πεδινό χωριό μόλις δέκα χλμ έξω από την Καρδίτσα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», τα χασισόδεντρα – το ύψος των οποίων έφθανε μέχρι και το ενάμισι μέτρο – ήταν σπαρμένα σε αυλακιές και σε μια έκταση περίπου δυο στρεμμάτων που αρδεύονταν μάλιστα από γεώτρηση.

Με τη χασισοφυτεία να έχει περισσότερο τα χαρακτηριστικά μιας κανονικής… γεωργικής καλλιέργειας και λιγότερο τα χαρακτηριστικά μιας φυλασσόμενης χασισοκαλλιέργειας με αυξημένα δηλαδή μέτρα ασφαλείας, σε δύσβατες ή απόμακρες περιοχές προκειμένου να μην εντοπισθεί από τις διωκτικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χασισοκαλλιέργεια στο Καλλίθηρο, φαίνεται πως προστατευόταν από τα αδιάκριτα βλέμματα τρίτων, χάρη στη βλάστηση περιμετρικά του χωραφιού.

Η επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας ξεκίνησε χθες το πρωί και ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα με το ξερίζωμα όλων των δενδρυλλίων, που ξεπερνούσαν τα 10.500 ενώ το ύψος τους ανερχόταν μέχρι και το 1,5 μέτρο. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», από την ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθη ο 44χρονος Καρδιτσιώτης ιδιοκτήτης του χωραφιού στον οποίο αναμένεται να επικεντρωθεί η έρευνα των διωκτικών αρχών.

   Β.Κ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass