Συνάντηση Ντίτορα – Βούτση

ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΘΕΜΑΤΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2018 15:18

Τον πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση επισκέφθηκε στο γραφείο του στη Βουλή την Παρασκευή 6 Ιουλίου ο συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας κ. Νικόλαος Ντίτορας, μαζί με τους υπόλοιπους έξι συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων με αφορμή και τη συζήτηση στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών «Μεταρρύθμιση θεσμικού πλαισίου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Πρόγραμμα «Κλεισθένης») – Ρυθμίσεις για εκσυγχρονισμό πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας ΦΟ.ΔΣ.Α.» και άλλες ρυθμίσεις.

Όπως μάλιστα, ανακοινώθηκε σχετικά, στη συνάντηση, εκτός από τους συντονιστές Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Νίκο Θεοδωρίδη, Αττικής Σπυρίδωνα Κοκκινάκη, Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων Νικόλαο Παπαθεοδώρου, Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βασίλειο Μιχελάκη, Κρήτης Μαρία Κοζυράκη και Μακεδονίας-Θράκης Ιωάννη Σάββα, μετείχαν επίσης ο πρόεδρος και ο γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, κ. Αντώνιος Συρίγος και Κωνσταντίνος Μορφίδης, καθώς και το μέλος της ίδιας Επιτροπής και της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κ. Ιωάννης Γκιόλας.

Κατά τη συζήτηση αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με τη διοίκηση, την οργάνωση και τη λειτουργία του κράτους, καθώς και με τον ρόλο των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων στη σύγχρονη δημόσια διοίκηση, ενόψει και της Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Από την πλευρά τους οι συντονιστές, κατά την επιχειρηματολογία τους, εστίασαν πρωτίστως και κατ’ ουσίαν στο ότι ο θεσμός που υπηρετούν διασφαλίζει την καλύτερη λειτουργία του κράτους και εξυπηρετεί τα συμφέροντα πολίτη και δημοσίου.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις των συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων με θεσμικούς παράγοντες της χώρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass