Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλείνουν αντλιοστάσια για να ενισχυθεί ο ποταμός Λείψιμος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΠΟΤΙΣΤΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ

Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2018 15:50

Άμεση ήταν η αντίδραση του άτυπου συντονιστικού οργάνου του Νομού Καρδίτσας για την αντιμετώπιση των σημαντικών προβλημάτων άρδευσης καλλιεργειών ιδιαίτερα στα καταληκτικά σημεία του δικτύου.

Όπως ανακοίνωσε χθες με δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, το Σ.Ο. αποφάσισε το κλείσιμο αντλιοστασίων με στόχο να ενισχυθεί ο ποταμός Λείψιμος, μέσω του οποίου θα μεταφερθεί νερό στην περιοχή των καταληκτικών σημείων όπως είναι οι Γοργοβίτες, το Μάρκο και τα Καλυβάκια.

Ο κ. Τσιάκος απέδωσε τα αρδευτικά προβλήματα στην μαζική ζήτηση των τελευταίων ημερών, αφού το προηγούμενο διάστημα ο καιρός ήταν βροχερός σε γενικές γραμμές, με αποτέλεσμα η αρδευτική περίοδος να ξεκινήσει ουσιαστικά στις αρχές της εβδομάδας. Ο ίδιος εξέφρασε της βεβαιότητα ότι θα δοθούν λύσεις και σύντομα η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί, αν και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η ΠΕ Καρδίτσας να προσφύγει στην Εισαγγελία εφόσον τελικά δεν τηρούνται τα συμφωνηθέντα στο άτυπο συντονιστικό όργανο.«Οφείλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες να συντονιστούμε ώστε να μην μείνει ούτε ένα στρέμμα απότιστο. Αποφασίσαμε ομόφωνα να κλείσουν τα αντλιοστάσια του Σταυρού, του Προδρόμου, του Αγίου Θεοδώρου, δύο του Καρποχωρίου, της Αγίας Παρασκευής από τις 8.00 το βράδυ μέχρι της 10.00 το πρωί, για να μπορέσουμε να κατευθύνουμε τα νερά προς ένα ελλειμματικό τομέα όπως αυτός του Λείψιμου και συγκεκριμένα από Γοργοβίτες – Μάρκο μέχρι τα Καλυβάκια. Αυτή τη στιγμή φεύγουν από τη λίμνη Πλαστήρα 1,8 εκατ κμ για να μπορέσει να επανέλθει το αρδευτικό σύστημα σε ισορροπία και να ποτιστούν όλες οι εκτάσεις. Καλώ τα ΤΟΕΒ και τους Δήμους σε συνεργασία χωρίς να υπάρχουν ακραίες φωνές ή δράσεις. Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι οι αποφάσεις που παίρνουμε πρέπει να τηρούνται. Σε διαφορετική περίπτωση, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι. Μπορούμε και εμείς, ως ΠΕ Καρδίτσας να πάμε στον εισαγγελέα. Έχει αποδειχθεί όμως τα τελευταία χρόνια, ότι σε δύσκολες στιγμές οι Δήμοι και τα ΤΟΕΒ ήταν πολύτιμοι συνεργάτες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ ( Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Σχετικά Άρθρα