Εορταστικές εκδηλώσεις για την Παναγία Βασίλισσα

ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ ΚΡΑΝΙΑΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2018 19:15

Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή της Παναγίας Βασίλισσας, με την Ιερά Αγρυπνία η οποία τελέστηκε για την Πρόοδο του Τιμίου Σταυρού, στο Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στους Αγίους Αναργύρους Κρανιάς Μουζακίου.

Η εικόνα αυτή της Παναγίας, που είναι μοναδική στον ελλαδικό χώρο, ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εικόνες. Ονομάστηκε Βασίλισσα από την εικονογραφία της, η οποία αναφέρεται στην κατάσταση της Παναγίας μας μετά τον θάνατό Της. Η Κυρία Θεοτόκος, μετά την Κοίμηση και τη Μετάστασή Της στους ουρανούς, δέχεται τιμές μοναδικές από τον Κύριο και Θεό Της, Ιησού Χριστό. Την στέφει Βασίλισσα των Ουρανών και της αποδίδει θρόνο υψηλό στα δεξιά Του. Αναφέρεται χαρακτηριστικά από τον Αγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό, ότι η Παναγία μας κατέχει τα «Δευτερεία της Αγίας Τριάδος» και γι’ αυτό υμνείται και τιμάται περισσότερο από κάθε άλλον Άγιο της Εκκλησίας μας, κατά την προφητεία και αποκάλυψη «από του νυν μακαριούσι με πάσαι αι γενεαί…».

Σύμφωνα με την ενοριακή επιτροπή «η ονομασία «Βασίλισσα» προήλθε από την Προφητεία του ψαλμωδού Δαυίδ «Παρέστη ἡ Βασίλισσα εκ δεξιών σου, εν ιματισμώ, διαχρύσω, περιβεβλημένη, πεποικιλμένη…» η οποία, όσοι θα επισκεφτείτε την Εικόνα της, θα δείτε να αναγράφεται αριστερά της Παναγίας. Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Βασίλισσας, εορτάζει και πανηγυρίζει στις 15 Αυγούστου και καθημερινά (7:00-8:30) στους Αγίους Αναργύρους Κρανιάς Μουζακίου, θα γίνεται το προσκύνημα του αγίου εικονίσματός Της, όπου η όψη Της, μας κάνει να παρηγορούμεθα στις θλίψεις μας και να συνεχίζουμε τον αγώνα της μετανοίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass