Κοινωνικό Εστιατόριο και Κέντρο Αστέγων βοηθούν απόρους

Πόσοι θα ωφεληθούν* Ποια έργα θα προηγηθούν

Δημοσίευση: 16 Αυγ 2018 17:00
Τοπικές επιχειρήσεις εστίασης, αλλά και πολίτες αναμένεται να ενισχύσουν την αξιέπαινη πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων Τοπικές επιχειρήσεις εστίασης, αλλά και πολίτες αναμένεται να ενισχύσουν την αξιέπαινη πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων

Ανθρώπινη και αναγκαία προσφορά από το Κοινωνικό Εστιατόριο και το Ανοικτό Κέντρο Αστέγων, προσφέροντας σημαντικές και αναγκαίες λύσεις, σε μια εποχή με τεράστια οικονομικά προβλήματα σε μεγάλο τμήμα της κοινωνίας μας. Σημαντική βοήθεια για μεγάλο αριθμό ατόμων θα προσφέρουν με τη λειτουργία τους το Κοινωνικό Εστιατόριο και το Ανοικτό Κέντρο Αστέγων, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε μία από τις τελευταίες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τρικκαίων.

Συγκεκριμένη ελάχιστη δυναμικότητα επαρκούς καθημερινής σίτισης τουλάχιστον 150 ωφελούμενων θα έχει το Κοινωνικό Εστιατόριο, και θα λειτουργεί με συγκεκριμένες προδιαγραφές, όπως προβλέπεται από τις κείμενες υγειονομικές διατάξεις. Παράλληλα θα συνδέεται και με τοπικές επιχειρήσεις και την εν γένει τοπική κοινωνία για την εξασφάλιση μερίδων έτοιμου φαγητού ή πρώτων υλών για την παρασκευή του.

Το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων θα λειτουργεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο σχετικό νομοθετικό πλαίσιο και θα παρέχει υπηρεσίες σε τουλάχιστον 50 άτομα.

ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΗΓΗΘΟΥΝ

Η προτεινόμενη προς ένταξη και χρηματοδότηση Πράξη, η οποία εγκρίθηκε με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου περιλάμβανε τα εξής δύο υποέργα:

1ο υποέργο: Αναβάθμιση Κτιριακών Υποδομών για το Κοινωνικό Εστιατόριο και το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων Δ. Τρικκαίων», προϋπολογισμού 223.000,00 € στο οποίο προβλέπεται να εκτελεστούν οι απαραίτητες μικρής έκτασης εσωτερικές τεχνικές και οικοδομικές εργασίες – επισκευές που θα επιτρέψουν την προσαρμογή του συγκεκριμένου αυτού δημοτικού κτιρίου στη νέα του χρήση, χωρίς να θίγεται ο φέρων οργανισμό του κτιρίου. Στην κατηγορία αυτή των εργασιών προβλέπεται επίσης η κατασκευή ενός εξωτερικού μεταλλικού Lift για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ καθώς και ο εξωτερικός χρωματισμός του κτιρίου με χρήση ικριωμάτων και κατασκευή πέργκολας στον αύλειο χώρο του οικήματος, το οποίο και εντάχθηκε σύμφωνα με τον προτεινόμενο προϋπολογισμό.

2ο υποέργο : «Προμήθεια Εξοπλισμού Κοινωνικού Εστιατορίου Δ. Τρικκαίων», προϋπολογισμού 45.537,14 € στο οποίο προβλεπόταν η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για τη λειτουργία του κοινωνικού εστιατορίου του Δήμου Τρικκαίων καθώς και η προμήθεια ενός επαγγελματικού πετρελαιοκίνητου αυτοκινήτου για την μεταφορά και διανομή του παρασκευασμένου φαγητού στους ωφελούμενους που δεν μπορούν να προσέλθουν στην κοινωνική αυτή δομή.

ΤΡΙΚΑΛΑ ( Της ανταποκρίτριάς μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass