Σε χώρους πολιτισμού μετατρέπονται αποθήκες στα Τρίκαλα

Δημοσίευση: 18 Αυγ 2018 18:11
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σε πορεία δημοπράτησης βρίσκεται η αξιοποίηση των αποθηκών σε χώρους πολιτισμού, όπου η δημοτική αρχή του δήμου Τρικκαίων ευελπιστεί να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία μέσα στο 2018.

«Μέχρι 15 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνονται οι οριστικές μελέτες και άμεσα θα ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης του έργου. Η δημοπράτησή του ελπίζουμε να γίνει μέσα στο 2018».

Αυτά μεταξύ άλλων σημειώνει ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, για το έργο της επανάχρησης αποθηκών δήμου Τρικκαίων σε πολυχώρο τέχνης και πολιτισμού. Το εν λόγω έργο εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», με απόφαση της Ειδικής Γραμματέως Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ ΕΤΠΑ και ΤΑ κ. Ευγενίας Φωτονιάτα, το οποίο χρηματοδοτείται με σχεδόν 1,9 εκατ. ευρώ.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Η επανάχρηση των αποθηκών , σύμφωνα με το δήμο Τρικκαίων, δημιουργεί δύο μεγάλους χώρους - άλλους δύο – στα Τρίκαλα: έναν για μουσική και έναν για εικαστικά. Οι αποθήκες, συνολικού εμβαδού 1.760 τ.μ., περιήλθαν σταδιακά – μέχρι το 2017 – στον Δήμο, ακριβώς με στόχο να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός για επανεκκίνηση στην πολιτιστική παρέμβαση.

Το έργο είναι ουσιαστικά τρία έργα:

 Οριστική Αρχιτεκτονική, Στατική και Η/Μ Μελέτη , επανάχρηση Συγκροτήματος Αποθηκών Δ. Τρικκαίων σε Πολυχώρο Τέχνης και Πολιτισμού, με όλες τις απαραίτητες εργασίες στις δύο αποθήκες, όπως και ενέργειες προβολής και προώθησης του έργου.

Πιο αναλυτικά, στη μία αποθήκη, εμβαδού 830,06 μ2, θα γίνονται ποικίλες μουσικές εκδηλώσεις, δημιουργείται θεματική μουσική βιβλιοθήκη, δημιουργείται χώρος για τη μετεγκατάσταση και λειτουργία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων, και τέλος δημουργείται διαδραστικό μουσικό θεματικό εργαστήρι εκπαιδευτικού χαρακτήρα, studio ηχογράφησης και control room, τουαλέτες και αναψυκτήριο.

Η αίθουσα αυτή θα παραχωρείται από τον Δήμο σε θεσμοθετημένους φορείς της πόλης και των χωριών για την από κοινού τέλεση αντίστοιχων εκδηλώσεων.

Στη δεύτερη αποθήκη, εμβαδού 927,56 m2, δημιουργείται χώρος μόνιμης στέγασης των εκθεμάτων της Δημοτικής Πινακοθήκης που βρίσκονται διάσπαρτα σε κτήρια του Δήμου.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass