Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Θεσσαλία επενδύει στη γαστρονομία

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ 4 ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2018 22:20

Η Θεσσαλία τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να μετατραπεί σε έναν επίγειο παράδεισο για όσους θέλουν να ακολουθήσουν τον δρόμο του εναλλακτικού τουρισμού.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στα Tourism Awards 2018 κέρδισε το χρυσό βραβείο για την ολοκληρωμένη επικοινωνιακή καμπάνια που είχε τίτλο: "Thessaly Handcrafted by Time".

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Γιάννης Μπουτίνας μιλώντας στη "E" τονίζει την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή και την ενίσχυση της περιφέρειας στις περισσότερες μορφές του εναλλακτικού τουρισμού.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και τα Επιμελητήρια θέλοντας να ενισχύσουν και να προωθήσουν τον εναλλακτικό τουρισμό της περιοχής, θα συμμετάσχουν σε δύο διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών, καθώς επίσης και στο 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οίνου.

Πιο αναλυτικά, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Επιμελητήρια θα συμμετέχουν ενεργά μαζί στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών "World Food Moscow" και στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών "Sial" που θα διεξαχθούν από 17 έως 20 Σεπτεμβρίου στη Μόσχα και από 21 έως 25 Οκτωβρίου στο Παρίσι αντίστοιχα.

Επίσης, το 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οίνου θα γίνει από 19 έως 21 Οκτωβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

Η διευθύντρια του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Κατερίνα Τσολάκη μίλησε στην "Ε" για μία ακόμη συνεργασία που θα έχει το Επιμελητήριο Λάρισας. Πρόκειται για μία συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων και κάποιες εταιρείες από τη Σερβία. Όπως μας πληροφορεί η ίδια: «Σε αυτή την περίπτωση η έκθεση δεν θα γίνει στο εξωτερικό, αλλά θα φέρουμε τις σερβικές εταιρείες εδώ».

Ο Δήμος έχει αναλάβει να στελεχώσει την Κεντρική πλατεία με τα ειδικά περίπτερα, ώστε οι σερβικές εταιρείες να εκθέσουν τα τοπικά τους προϊόντα.

Η έκθεση αυτή θα διεξαχθεί από 22 έως 30 Σεπτεμβρίου και, όπως τόνισε η κ. Τσολάκη, τις τελευταίες μέρες θα γίνουν συναντήσεις μεταξύ των τοπικών και των σερβικών επιχειρήσεων.

Ραφαέλα Παπαοικονόμου

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα