Συναγερμός στο Μουζάκι για αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2018 21:00

Δυναμική είναι η αντίδραση της Διοίκησης του Δήμου Μουζακίου για την κινητοποίηση όλων των τοπικών φορέων προκειμένου να προληφθεί όσο είναι δυνατόν, η επανάληψη ενός πρόσφατου, πολύ δυσάρεστου περιστατικού επίθεσης αδέσποτου, ή δεσποζόμενου ζώου σε πολίτη.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη φορέων στο Δημαρχείο, στην οποία συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι κ. Πάντος, Μπαλατσός, Παναγόπουλος, Φούντας, ο κ. Παναγιώτης Τασιόπουλος ως εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Μουζακίου, ο κ. Κων/νος Λιακούμης ως εκπρόσωπος του Δασαρχείου, οι κυρίες Θωμαή Καραγεώργου και Ιουλία Φωτίου από την Φιλοζωϊκή Οργάνωση Μουζακίου, ο εκπαιδευτής σκύλων κ. Μαρίνος Ρούσσος και ο κτηνίατρος κ. Παναγιώτης Μπουντούρης που συνεργάζονται με τον Δήμο.

Μετά από διεξοδική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, αποφασίστηκε η άμεση λήψη σειράς μέτρων από τον Δήμο Μουζακίου, σε στενή συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, τα οποία θα έχουν βασική κατεύθυνση την πλήρη ενημέρωση - ευαισθητοποίηση των πολιτών για το σοβαρό κοινωνικό ζήτημα τόσο των αδέσποτων, όσο και των δεσποζόμενων ζώων για τα οποία ο κ. Κωτσός έκανε ιδιαίτερη αναφορά.

Συγκεκριμένα, επισήμανε πως πολλοί ιδιοκτήτες συνηθίζουν να αφήνουν τα ζώα τους ελεύθερα με αποτέλεσμα κάποια να ξεφεύγουν εύκολα από τον έλεγχό τους και να δημιουργούν προβλήματα!

Το χειρότερο είναι ότι αρκετοί από αυτούς, μόλις διαπιστώνουν ότι για οποιονδήποτε λόγο αδυνατούν, η ότι δεν θέλουν να συνεχίσουν να φροντίζουν το/τα ζώο/α τους, δυστυχώς το/τα εγκαταλείπουν στην πόλη, η στα περίχωρα, διογκώνοντας και διαιωνίζοντας το πρόβλημα των αδέσποτων στην περιοχή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνία μας και την δημόσια υγεία!

Ο κ. Δήμαρχος κάλεσε τους φιλόζωους να σκέπτονται πολύ σοβαρά πριν αποκτήσουν κάποιο ζώο και όταν το αποφασίζουν να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί στο θέμα της φροντίδας και ειδικά της φύλαξής του, διότι η ευθύνη που έχουν έναντι των ίδιων των ζώων, των συμπολιτών τους και γενικότερα του κοινωνικού συνόλου είναι τεράστια.

Πάντως για να αντιμετωπιστεί ο πληθυσμός των αδέσποτων, στη σύσκεψη συμφωνήθηκε να ξεκινήσει ενημερωτική εκστρατεία σε κυνηγούς, κτηνοτρόφους και ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, όπου και θα τονιστεί το υποχρεωτικό «τσιπάρισμα» των ζώων τους και η αναγκαιότητα στείρωσης των θηλυκών.

Σε ότι αφορά στα θηλυκά ζώα των κτηνοτρόφων, ο κ Κωτσός υπογράμμισε πως ο Δήμος είναι διατεθειμένος να βοηθήσει οικονομικά, εφόσον έχει την συγκατάθεσή τους.

Σημειώνεται ότι το Δασαρχείο, σε συνεργασία με την θηροφυλακή που διαθέτει ειδικό σκάνερ, αρχίζει άμεσα ελέγχους εάν τα δεσποζόμενα ζώα που κυκλοφορούν είναι «τσιπαρισμένα» από τους ιδιοκτήτες τους, δεδομένου ότι σε αυτό έχει ανατεθεί η εν λόγω αρμοδιότητα από το νόμο.

Μέσα στο επόμενο 15νθήμερο ορίστηκε νέα σύσκεψη φορέων για το ίδιο θέμα, στην οποία θα κληθούν να εκφράσουν τις απόψεις τους και οι πρόεδροι των Κυνηγετικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων.

 Παράλληλα, θα γίνει επαναξιολόγηση της κατάστασης, ενώ αναμένεται να οριστεί η ημερομηνία διοργάνωσης μιας ημερίδας κατά την οποία θα αναλυθούν όλες οι παράμετροι του ζητήματος που ταλανίζει, όχι μόνο την περιοχή μας, αλλά ολόκληρη τη χώρα.

Υπογραμμίζεται πως το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Μουζακίου έχει προβεί σε 17 στειρώσεις, σε εμβολιασμούς, αλλά και αποπαρασιτώσεις αδέσποτων ζώων, ενέργειες που καλύπτουν όλο σχεδόν τον πληθυσμό στον Δήμο.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φωτ. Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass