«Είναι η Ελλάδα μια μπλοκαρισμένη χώρα;»

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2018 12:00

Με αφορμή τον εορτασμό των 30 χρόνων του, το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), σε συνεργασία με την Κοινότητα Διαλόγου Σύνθεσις, διοργανώνει δημόσια συζήτηση με θέμα: «Είναι η Ελλάδα μια μπλοκαρισμένη χώρα;». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:30 στο Forum Center (Δεληγιώργη 9) στο Βόλο.

Ομιλητές της εκδήλωσης είναι ο κ. Νίκος Μαραντζίδης, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ο κ. Λουκάς Τσούκαλης, Ομ. Καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, & Sciences Po, Παρίσι και ο κ. Αριστείδης Χατζής, Καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δρ Χρήστος Τριαντόπουλος, Ερευνητής ΚΕΠΕ και Πρόεδρος της Κοινότητας Διαλόγου Σύνθεσις.

Οπως σημειώνεται από τους διοργανωτές «η Ελλάδα, συμπληρώνοντας μία δεκαετία στη δύσκολη θέση της κρίσης και της ύφεσης, αλλά και ολοκληρώνοντας μία οκταετή περίοδο εντός των προγραμμάτων στήριξης, φαίνεται πως ακόμα δεν έχει καταφέρει να απαντήσει ευρέως και πειστικά σε μία σειρά από κρίσιμα ζητήματα.

Ζητήματα που, μεταξύ άλλων, αφορούν τους παράγοντες που η χώρα βρέθηκε σε αυτή τη δύσκολη θέση, τους λόγους που κατέστησαν επίμονη και παρατεταμένη αυτή την κατάσταση, αλλά και τους συντελεστές που εμποδίζουν τις μεταρρυθμίσεις και συγκρατούν τη χώρα από τη δρομολόγησή της σε μία τροχιά διατηρήσιμης ανάπτυξης και ευημερίας για όλους τους πολίτες της.

Όσο, λοιπόν, η χώρα αδυνατεί να καταλήξει και να αντιμετωπίσει με γενναιότητα αυτά τα ζητήματα τόσο ένα ευρύτερο ερώτημα πλανάται και διατρέχει όλες τις διαστάσεις της συζήτησης. Και το ερώτημα αυτό αφορά τους δομικούς παράγοντες που φαίνεται «μπλοκάρουν» τη χώρα και δεν της επιτρέπουν να εξέλθει διατηρήσιμα από την κρίση και να συμπορευθεί, αλλά και (γιατί όχι) να ξεπεράσει τους ευρωπαίους εταίρους της. Σε αυτό, λοιπόν, το ερώτημα, δηλαδή εάν «είναι η Ελλάδα μία μπλοκαρισμένη χώρα», θα απαντήσουν οι ομιλητές στην εκδήλωση που διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), σε συνεργασία με την Κοινότητα Διαλόγου Σύνθεσις, στο Βόλο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass