Τα βραβεία του 1ου Διαγωνισμού «Βαλταδώρου»

ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2018 18:00

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Τα βραβεία του 1ου Διαγωνισμού του Κληροδοτήματος Βαλταδώρου απονεμήθηκαν κατά τη διάρκεια λιτής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καρδίτσας.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Βραβείων του Κληροδοτήματος Βαλταδώρου, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος κ. Σωτ. Μπακαλάκου εκ μέρους και των παρόντων μελών της Επιτροπής κ.κ Στ. Παπαγεωργίου, Δημοτικό Σύμβουλο, Σωτ. Κουλοκτσή, Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας, Βαΐα Σδράλια, εκπρόσωπο της Ένωσης Επιστημόνων του νομού, αναφέρθηκε στην πορεία του διαγωνισμού που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά. Όπως ανέφερε, τα βραβεία χρηματοδοτούνται από το Κληροδότημα Βαλταδώρου, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Δήμου Καρδίτσας το έτος 1985 με τις διαθήκες των αδελφών Αντώνιου και Θεοδώρας Βαλταδώρου. Στις εν λόγω διαθήκες ορίζεται η απονομή βραβείων σε γεωπόνους, οικονομολόγους, νομικούς, ιστορικούς, ζωγράφους και λογοτέχνες που κατοικούν στο Δήμο Καρδίτσας, βούληση που όμως δεν είχε υλοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια. Ο Δήμος Καρδίτσας προχώρησε πέρυσι για πρώτη φορά στην προκήρυξη του διαγωνισμού επιλέγοντας για αρχή τις κατηγορίες των ζωγράφων και των γεωπόνων με βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής να κατοικούν στο Δήμο Καρδίτσας, και να διαθέτουν πτυχίο Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών ή αξιόλογη καλλιτεχνική εμπειρία για την πρώτη κατηγορία και πτυχίο Γεωπόνου για τη δεύτερη.

Το 1ο βραβείο του διαγωνισμού στην κατηγορία των ζωγράφων που συνοδεύεται και από χρηματικό έπαθλο 1000 ευρώ απονεμήθηκε στην κ. Ανι Πέτκοβα, το 2ο βραβείο με έπαθλο 800 στον κ. Κων/νο Νικολάου και το 3ο βραβείο με έπαθλο 600 ευρώ στην κ. Ευτυχ. Κουκουζέλη.

Έπαινοι για τα έργα τους απονεμήθηκαν στους: Μάρκελλο Κολοφωτιά, Μπιλιούρη Κων/νο και Σουμέλα Παπαευαγγέλου, ενώ ειδική εύφημος μνεία απονεμήθηκε στον κ. Θωμά Καλλιάρα, ο οποίος φιλοτέχνησε με φυσικά υλικά ένα γλυπτό έργο, το οποίο με τους όρους του διαγωνισμού δεν μπορούσε να συμπεριληφθεί στην κατηγορία των ζωγράφων, αλλά θεωρήθηκε ως πολύ αξιόλογο έργο από την Επιτροπή.

Τα έργα των ζωγράφων που βραβεύθηκαν θα παραμείνουν στη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης, ενώ όλα τα έργα θα εκτεθούν στο κοινό, στο πλαίσιο της έκθεσης που εγκαινιάζεται την Παρασκευή στον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης και θα διαρκέσει ως τις 29 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass