Διαμαρτυρία αγροτών στη ΔΕΗ Καρδίτσας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2018 18:00

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Έξω από το κτίριο της ΔΕΗ στην Καρδίτσα συγκεντρώθηκαν αγρότες της ΕΟΑΣΚ προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το ισχύον καθεστώς επικαιροποίησης των γεωτρήσεων.

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Κώστας Τζέλλας, θα πρέπει να σταματήσει η ταλαιπωρία των αγροτών οι οποίοι αναγκάζονται σε μια χρονοβόρα διαδικασία για να αποκτήσουν την δυνατότητα χρήσης των γεωτρήσεων.

Το πρόβλημα – επισήμανε – είναι άνευ λόγου και αιτίας καθώς η ΔΕΗ μπορεί να προχωρήσει σε απλούστευση της σχετικής διαδικασίας, με την συμμετοχή περιφέρειας και Δήμων, απαλλάσσοντας πάνω από 5000 παραγωγούς στην περιοχή μας από αχρείαστη γραφειοκρατία, για να συγκεντρωθούν στις δουλειές τους.

Κατά τον κ. Τζέλλα το δυσκολότερο μέρος της όλη διαδικασίας για τις γεωτρήσεις αφορά στην απαιτούμενη βεβαίωση έκδοσης άδειας χρήσης νερού από την περιφέρεια, η οποία όπως υποστήριξε μπορεί να χορηγηθεί ενδοϋπηρεσιακά.

Επιπλέον πρόβλημα ο κ. Τζέλλας επισήμανε και το παράβολο των 175 ευρώ που πρέπει να πληρώσουν όσοι αλλάζουν όνομα ιδιοκτήτη της γεώτρησης, ζητώντας να καταργηθεί ιδιαίτερα για την μεταφορά σε άτομο με πρώτο βαθμό συγγένειας.

Να σημειωθεί ότι αντιπροσωπεία των διαμαρτυρόμενων αγροτών επισκέφθηκε διευθυντικά στελέχη της Επιχείρησης στα οποία κατέθεσε το αίτημα για τις γεωτρήσεις, ώστε αυτό να διαβιβαστεί στην Διοίκηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass