Κυκλικός κόμβος στη βόρεια έξοδο Τυρνάβου

*ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ * ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΕ «ΕΡΓΟ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ» ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2,8 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2018 22:03

Ένα σημαντικό έργο για την περιοχή του Τυρνάβου εγκρίθηκε ομόφωνα χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λάρισα και αυτό δεν είναι άλλο από τη δημιουργία ισόπεδου κυκλικού κόμβου, στη βόρεια έξοδο του Τυρνάβου, ακριβώς μετά τη γέφυρα στον δρόμο για Ελασσόνα.

Το έργο προϋπολογισμού περίπου 2,8 εκατομμυρίων ευρώ θα ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και όλοι το χαρακτήρισαν ως «έργο ουσίας και ασφάλειας».

Πιο συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός τόνισε μεταξύ άλλων πως «το συγκεκριμένο σημείο είναι πολύ επικίνδυνο και το έργο πρέπει να γίνει άμεσα». Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Σαρχώσης αφού ευχαρίστησε τον κ. Αγοραστό και την Περιφέρεια για το ενδιαφέρον και τις λύσεις που έδωσαν υπογράμμισε πως στο σημείο καταγράφονται πολλά ατυχήματα. Πρόσθεσε ότι για να φτάσουμε στη χθεσινή εξέλιξη προηγήθηκαν πολλά χρόνια εργασίας και υπήρξαν πολλές δυσκολίες.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ασχολήθηκε και με το ζήτημα της εξισωτικής των μη ορεινών περιοχών. Ο κ. Αγοραστός τόνισε πως με τις τελευταίες εξελίξεις κινδυνεύουν πάρα πολλοί κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας καθώς δεν θα πάρουν καθόλου χρήματα.

Το Συμβούλιο ενημερώθηκε από τον κ. Γιάννη Κόκουρα που είναι τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων και στάθηκε στον λάθος σχεδιασμό που θα πλήξει μεγάλο αριθμό κτηνοτρόφων. Αποφασίστηκε να εκδοθεί ψήφισμα για να ενταχθούν στην εξισωτική κι εκείνοι.

Σχετικά με το θέμα της δυσοσμίας, λόγω καύσεων, στον γειτονικό Βόλο ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός μιλώντας προς το Συμβούλιο ανέλυσε τις κινήσεις που έχει κάνει η Περιφέρεια για να περιοριστεί το πρόβλημα και μίλησε για τους ελέγχους που γίνονται. «Προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα με στρατηγική αιφνιδιασμού. Κάποιοι όμως που κόπτονται δημιουργούν συνθήκες ειδοποίησης» τόνισε συγκεκριμένα και πρόσθεσε πως δεν μπορούμε να πούμε ονόματα για τους τελευταίους ελέγχους μέσω αιφνιδιαστικών κινήσεων από τα κλιμάκια.

Τέλος συζητήθηκε το ζήτημα της εκχώρησης ακινήτων και μνημείων στο Υπερταμείο.

Για το συγκεκριμένο μίλησε και η κ. Χρυσοβελώνη (πρώτη φορά ως υπουργός στο Περιφερειακό Συμβούλιο) λέγοντας μεταξύ άλλων πως υπάρχουν παρερμηνείες και παραλείψεις καθώς δεν τίθεται θέμα για τα αρχαιολογικά μνημεία, αιγιαλό, παραλίες, δασικές εκτάσεις και natura αφού σαφώς εξαιρούνται.

Από την πλευρά του ο κ. Αγοραστός ζήτησε να υπάρξει ένας καθαρός – ξεκάθαρος νόμος που να τα εξαιρεί. «Είναι αξιοπερίεργο. Πώς έγινε όλο αυτό το θέμα. Είναι ντροπή η παραχώρηση – πώληση του αρχαιολογικού και πολιτιστικού αποθέματος της χώρας. Επίσης θα πρέπει να επιστραφούν τα κτίρια και οι χώροι της αυτοδιοίκησης που πέρασαν στο Υπερταμείο. Αυτό ακρωτηριάζει την τοπική αυτοδιοίκηση και πρέπει να σταματήσει». Το Περιφερειακό Συμβούλιο όρισε επιτροπή για να εκδοθεί αντίστοιχο ψήφισμα.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass