"Το πρόγραμμα τέλειωσε, τα μνημόνια όχι"

Δήλωσε ο Χρ. Σταϊκούρας σε εκδήλωση της ΝΔ Καρδίτσας

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2018 22:08

Το «ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για να βγει η χώρα από το σημερινό οικονομικό και αναπτυξιακό αδιέξοδο που την έχουν καταδικάσει οι τραγικές πολιτικές επιλογές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ– ΑΝΕΛ» παρουσίασε αναλυτικά σε πολυπληθή πολιτική εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Καρδίτσας, ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Τον βουλευτή Φθιώτιδας καλωσόρισαν ο Καρδιτσιώτης συνάδελφός του και γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ κ. Κώστας Τσιάρας, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Λάμπρος Τσιούκης και ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Καρδίτσας κ. Βασίλης Φωτόπουλος, παρουσία αιρετών της αυτοδιοίκησης, εκπροσώπων τοπικών φορέων και πολιτών.

«Κλείνει ένας τετραετής κύκλος ψευδαισθήσεων, αυταπάτης, ιδεοληψιών και ανικανότητας. Ό,τι αριστερή χρυσόσκονη, ό,τι λάσπη στον ανεμιστήρα και να ρίξει η σημερινή κυβέρνηση, οι πολίτες ξέρουν την πραγματικότητα γιατί τη βιώνουν στην καθημερινότητά τους» επισήμανε στην ομιλία του ο κ. Σταϊκούρας.

«Η Ελληνική κοινωνία» πρόσθεσε «αντιμετωπίζει με δέος την καταστροφή αυτής της τετραετίας, και ελπίζει, επιζητεί μια καλύτερη τετραετία, ρεαλισμού, αισιοδοξίας, σοβαρότητας, υπευθυνότητας».

Ο βουλευτής άσκησε σκληρή κριτική στη σημερινή κυβέρνηση λέγοντας: «Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε, αλλά τα μνημόνια είναι εδώ! Ό,τι και να ισχυρίζονται οι κυβερνώντες, η αλήθεια είναι ότι απέτυχαν στο πεδίο της οικονομίας καθώς η χώρα δεν μπορεί να πετύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, δεν μπορεί να βγει στις αγορές και η σκληρή επιτροπεία συνεχίζεται από τους θεσμούς στους οποίους στέλνουμε υποχρεωτικά τον κρατικό προϋπολογισμό για έγκριση. Παράλληλα, το χρέος των πολιτών όλο και διογκώνεται. Οι πολίτες έχουν λιγότερα χρήματα στην τσέπη τους, το διαθέσιμο εισόδημα συνεχώς συρρικνώνεται, οι οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες εξακολουθούν να είναι υψηλές και να διογκώνονται. Την τελευταία τριετία τα χρέη των πολιτών αυξήθηκαν κατά 60% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, το ΕΚΑΣ κόπηκε, το αφορολόγητο μειώθηκε δύο φορές, ενώ έγιναν 21 περικοπές στις συντάξεις. Η κυβέρνηση δυστυχώς δεν σέβεται καθόλου τους συνταξιούχους άνω των 70 ετών, ενώ δημιούργησε τη γενιά των 360 ευρώ» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ. ανέφερε πως η κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση των εθνικών θεμάτων, κάνοντας λόγο για εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών. Μίλησε ακόμα για μια κυβέρνηση δύο σε ένα, αναφέροντας πως άλλα υποστηρίζουν εντός, άλλα εκτός και άλλα μεταξύ τους.

Επιπλέον, ο κ. Σταϊκούρας έκανε λόγο και για αποτυχία της σημερινής κυβέρνησης στη διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος, όπως και στην προστασία της ασφάλειας στην καθημερινότητα του πολίτη. Επιπρόσθετα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον αγροτικό τομέα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως σπρώχνει τους αγρότες να εγκαταλείψουν τα χωράφια τους.

Αναφερόμενος στις εθνικές εκλογές που έρχονται τόνισε την άμεση ανάγκη διεξαγωγής τους όσο πιο γρήγορα γίνεται και δήλωσε βέβαιος για τη νίκη της Ν.Δ.. Όπως είπε«η ριζική αλλαγή πολιτικής θα ξαναζωντανέψει τη χώρα και θα της δώσει δυναμική και καινούργιες ελπίδες για το μέλλον».

«Ανοίγει ένας νέος κύκλος με κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία – υπογράμμισε -, ένας κύκλος υπευθυνότητας και σοβαρότητας. Η Νέα Δημοκρατία έρχεται με ένα ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό σχέδιο που στοχεύει στην αύξηση του πλούτου της χώρας τον οποίο θα διανείμουμε δικαιότερα. Ξέρουμε τον τρόπο να δημιουργήσουμε υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, να δημιουργήσουμε νέες καλές θέσεις απασχόλησης για τη νεολαία μας, να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή μεγάλων, μικρών και διαφορετικών γενιών».

Στην εκδήλωση σύντομο χαιρετισμό απηύθηνε και ο κ. Τσιάρας, καλώντας τα κομματικά στελέχη και όλους τους πολίτες «να συνεργαστούμε και όλοι μαζί με ενότητα και ομοψυχία για να αλλάξουμε την πορεία της χώρας, η οποία δικαιούται ένα καλύτερο αύριο από αυτό που της προσφέρουν σήμερα οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών».

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass