Εγγειοβελτιωτικά έργα ύψους 15,2 εκατ. ευρώ

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2018 16:25

Στη χρηματοδότηση εγγειοβελτιωτικών έργων συνολικού προϋπολογισμού 15,2 εκατ. ευρώ προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστού, εκδόθηκε η αντίστοιχη πρόσκληση από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η Πρόσκληση εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 για τη Δράση «Υποδομές εγγείων βελτιώσεων» με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και από εθνικούς πόρους. Τα έργα που υποστηρίζονται από την παρούσα δράση αφορούν σε μέτρα διαχείρισης της ζήτησης του νερού στη γεωργία που συμπεριλαμβάνονται στα εγκεκριμένα Σχέδια Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών (ΣΔΛΑΠ) της Θεσσαλίας.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: «Ως αιρετή Περιφέρεια στεκόμαστε με σεβασμό και ενδιαφέρον απέναντι στα ζητήματα που αφορούν τη σκληρή καθημερινότητα των παραγωγών και των ανθρώπων της υπαίθρου. Έμπρακτα, με έργα και όχι λόγια στηρίζουμε με παρεμβάσεις ουσίας τον αγροτικό τομέα, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει μια από τις λύσεις στην κρίση, αν αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα του τόπου μας. Μέσω της πρόσκλησης αυτής πρόκειται να υλοποιήσουμε απαραίτητα εγγειοβελτιωτικά έργα, ενώ δίνουμε τη δυνατότητα στους ενδιαφερομένους να καταθέσουν τις προτάσεις τους για χρηματοδότηση. Τα έργα αυτά δίνουν ζωή στην ύπαιθρο, αλλά παράλληλα τονώνουν όχι μόνο την τοπική οικονομία αλλά και την κοινωνία γενικότερα, γιατί διατηρούν και δημιουργούν θέσεις εργασίας».

Η Πρόσκληση απευθύνεται στις Υπηρεσίες Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε όλους τους Δήμους της Θεσσαλίας και αφορά στην υποβολή προτάσεων υλοποίησης τεχνικών έργων και των αντίστοιχων συνοδευτικών μελετών τους σε υποδομές εγγείων βελτιώσεων, με προϋπολογισμό για κάθε πρόταση από 100.000 ευρώ έως 2.200.000 ευρώ. Η αξιολόγηση των προτάσεων είναι συγκριτική. Οι προτάσεις υποβάλλονται από τις 22 Οκτωβρίου έως τις 21 Δεκεμβρίου. Η παρούσα Πρόσκληση εκδίδεται στο πλαίσιο της διαχείρισης των «εκχωρημένων» πόρων του Π.Α.Α. 2014-2020 στην Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας. Βρίσκεται αναρτημένη με τα συνημμένα της, στους δικτυακούς τόπους της Ε.Υ.Δ.Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας (www.thessalia-espa.gr ), του ΠΑΑ (www.agrotikianaptixi.gr) και του ΕΣΠΑ (www.espa.gr).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass