Κονδύλι 950.000 € για έργα αγροτικής οδοποιίας

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Δημοσίευση: 03 Νοε 2018 15:59

Στη φάση της δημοπράτησης μπαίνει το έργο «Βελτίωση πρόσβασης σε αγροκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στον Δήμο Τρικκαίων», συνολικού προϋπολογισμού 950.000 ευρώ, μετά την έγκριση δημοπράτησης του έργου που δόθηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Με το έργο αυτό πρόκειται να κατασκευαστούν συνολικά 11.630 μέτρα ασφαλτοστρωμένων αγροτικών οδών. Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με σχέδιο και αποτελεσματικότητα στηρίζει στην πράξη την παραγωγή και τους ανθρώπους της υπαίθρου. Σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων ενισχύουμε την ασφαλή μετακίνηση των παραγωγών, των προϊόντων και των εμπορευμάτων τους. Μέσα από ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα που εκπονήσαμε χρηματοδοτούμε έργα αγροτικής οδοποιίας, ενώ διεκδικήσαμε και πετύχαμε επιπλέον χρηματοδότηση για ακόμα περισσότερα έργα. Στόχος μας να συμβάλλουμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας στην ενίσχυση της παραγωγής, στην αύξηση της προσβασιμότητας και στη μείωση του κόστους παραγωγής. Με συνεργασίες και συνέργειες αλλάζουμε καθημερινά την εικόνα της Θεσσαλίας». Το έργο είναι ενταγμένο στο Ε.Π. Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και διαχειρίζεται από την ΕΥΔ Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πλαίσιο διαχείρισης των εκχωρημένων πόρων για τη Δράση 4.3.4 «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις». Η συγχρηματοδότηση προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ακολουθεί πλέον η έγκριση και δημοσιοποίηση του Διαγωνισμού από τον Δήμο Φαρσάλων.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟΥ

Στόχο έχει τη βελτίωση προσβασιμότητας σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στην περιοχή του Δήμου Τρικκαίων. Η μελέτη προβλέπει τσιμεντόστρωση και ασφαλτόστρωση επί των υφισταμένων οδών. Οι αναβαθμισμένοι οδοί θα εξυπηρετήσουν την απρόσκοπτη πρόσβαση στις καλλιέργειες και τις κτηνοτροφικές μονάδες των περιοχών του Δήμου Τρικκαίων, εξασφαλίζοντας την εύκολη και ασφαλή προσβασιμότητα καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η κυκλοφορία στις οδούς αποτελείται αποκλειστικά από αγροτικά οχήματα και οχήματα μεταφοράς γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Η χάραξη των υπό κατασκευή οδών κατατάσσεται στην κατηγορία AVI (ΟΜΟΕ-Δ), ως αγροτική οδός και προτείνεται η εφαρμογή της διατομής η1,η2 (ΟΜΟΕ-Δ), με πλάτος ασφαλτικού από 3,5-5 μέτρα περίπου και με εργασίες που αφορούν σε διαμόρφωση των οδών, κατασκευή υπόβασης, βάσης και ασφαλτόστρωσης ή τσιμεντόστρωσης. Οι οδοί που θα κατασκευαστούν είναι: Α) πλημμυροπαθείς περιοχές: Τ.Κ. Ριζώματος: 5320μ. ασφαλτόστρωση, Τ.Κ. Διποτάμου: 250μ. ασφαλτόστρωση, Τ.Κ. Φωτάδας: 1060μ. ασφαλτόστρωση. Β) ορεινές και ημιορεινές περιοχές: Τ.Κ. Σπαθάδων: 800μ. ασφαλτόστρωση, Τ.Κ. Πλατάνου: 1550μ. ασφαλτόστρωση, Τ.Κ. Αρδανίου: 1560μ. ασφαλτόστρωση, Τ.Κ. Προδρόμου: 640μ. ασφαλτόστρωση, Τ.Κ. Γοργογυρίου: 450μ. ασφαλτόστρωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass