Προσωπικά Δεδομένα και Δημοσιογραφία

ΑΥΡΙΟ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Δημοσίευση: 08 Νοε 2018 22:35

Σημαντική και πρωτοποριακή χαρακτήρισε η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας την επιστημονική ημερίδα που διοργανώνουν αύριο όλοι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Θεσσαλίας με θέμα «Προσωπικά Δεδομένα και Δημοσιογραφία» στην οποία συνδιοργανώτρια είναι και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας.

Χθες στο Δικηγορικό Μέγαρο παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε κ. Δημήτρης Χορταργιάς στάθηκε στη σπουδαιότητα της βραδιάς για τον κλάδο. «Ο νέος κανονισμός μπήκε στη ζωή μας και αποτελεί μια πραγματικότητα. Τι είναι αυτός και ποια η σκοπιμότητά του; Πώς θα επηρεάσει τις ζωές μας και πώς προστατεύεται η προσωπική ζωή του καθενός; Ποια είναι τα όρια που τίθενται στη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων; Τι υπερέχει, η προστασία του πολίτη ή η ενημέρωση;» ερωτήματα που σύμφωνα με την κ. Μπασδέκη θα κληθούν στο μέτρο του εφικτού να απαντήσουν οι εισηγητές. Αυτοί θα είναι: ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου ΑΠΘ - ευρωβουλευτής Κωνσταντίνος Χρυσόγονος, ο Αρεοπαγίτης ε.τ., αναπληρωτής πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Γεώργιος Μπατζαλέξης και ο δημοσιογράφος Ανδρέας Γιουρμετάκης. Από την πλευρά του ο κ. Χορταργιάς τόνισε πως «Από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα νέα δεδομένα, ως κλάδος είχαμε ερωτηματικά για τον τρόπο εφαρμογής του. Μας απασχολεί και χρειαζόμαστε την ενημέρωση για το ποια ζητήματα προκύπτουν» ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχουν όρια στην ενημέρωση. Την εκδήλωση (19.00, Δικηγορικό Μέγαρο) συντονίζει ο δημοσιογράφος, έφορος ΠΟΕΣΥ, Γιάννης Σιούλας, ενώ αναμένεται να παραστεί και η πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ κ. Έλενα Ριζεάκου.

Κ. Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass