Κονδύλι 4,6 εκατ. ευρώ για τον νέο οδικό άξονα Μουζάκι - Λίμνη Πλαστήρα

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΠΙΡΤΖΗ

Δημοσίευση: 14 Νοε 2018 16:06

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Με απόφαση του υπ. Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη εγκρίθηκε η δέσμευση ποσού 4,6 εκατ. ευρώ, για την υλοποίηση του έργου «Οδικός Άξονας Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα – Α’ Φάση», συμπεριλαμβανομένων των δαπανών για τις αναγκαίες απαλλοτριώσεις, τις μετατοπίσεις δικτύων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και την τεχνική υποστήριξη των αρμόδιων υπηρεσιών.

Το έργο θα εκτελεστεί με εθνικούς πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Σπίρτζη από το Π.Δ.Ε θα μεταβιβαστεί πίστωση 4,6 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για την υλοποίηση του έργου. Η εγκεκριμένη πίστωση περιλαμβάνει το υποέργο 1 για την κατασκευή του έργου με προϋπολογισμό 4,1 εκατ. ευρώ, το υποέργο 2 για τις απαλλοτριώσεις προϋπολογισμού 200 χιλιάδων ευρώ, το υποέργο 3 για τις μετατοπίσεις δικτύων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας με προϋπολογισμό 100 χιλιάδων ευρώ και το υποέργο 4 για την τεχνική υποστήριξη των αρμόδιων υπηρεσιών με προϋπολογισμό 200 χιλιάδων ευρώ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Με αφορμή τη δέσμευση 4,6 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών για την υλοποίηση της Α’ Φάσης του νέου Οδικού Άξονα Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα, ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γιώργος Κωτσός έκανε χθες την ακόλουθη δήλωση: «Με μεγάλη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε στο Δήμο Μουζακίου ότι εγκρίθηκε η πρώτη φάση υλοποίησης του έργου κατασκευής του νέου οδικού άξονα Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα, με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη και δέσμευση ποσού 4,6 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το μεγάλο βήμα να γίνει επιτέλους άμεσα πράξη ένα βασικό αναπτυξιακό σχέδιο της Δημοτικής μας Αρχής για το οποίο όλοι αγωνιστήκαμε σκληρά θέτοντας σε κάθε ευκαιρία, επιτακτικά το προηγούμενο διάστημα την απόλυτη αναγκαιότητα εφαρμογής του. Τα σοβαρά επιχειρήματα που προβάλλαμε (τουριστική ανάπτυξη - άκρως επικίνδυνη και απόλυτα δυσλειτουργική η παλιά οδός για τόσο πολυσύχναστους και δημοφιλείς προορισμούς), σε στενή συνεργασία και με τον άμεσα ενδιαφερόμενο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, δεν ήταν δυνατόν να αγνοηθούν από την κυβέρνηση. Έτσι ο Υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης σε συναντήσεις που είχαμε μαζί του και κάτω από το διαρκές ενδιαφέρον της συντοπίτισσας βουλευτή κ. Βράντζα τελικά ανέλαβε τη σημαντική πρωτοβουλία της εξασφάλισης των αναγκαίων κονδυλίων υλοποιώντας τη δημόσια ανακοίνωση του έργου που είχε γίνει στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Λάρισας, το Φθινόπωρο του 2017. Να σημειωθεί ότι ο νέος οδικός άξονας Μουζάκι - Λίμνη Πλαστήρα διαθέτει ένα κρίσιμο συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι άλλων ομοειδών έργων, κι αυτό είναι η ύπαρξη ολοκληρωμένης μελέτης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία με καθοριστική παρέμβαση του πρώην Προέδρου της Βουλής και τότε Υπουργού Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφα, χρηματοδοτήθηκε από το ΕΑΠΝΑ 2 με συνολικό προϋπολογισμό έργου 8.500.000 ευρώ. Η λειτουργία του σύγχρονου δρόμου πρόκειται να απογειώσει την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη ολόκληρης της Θεσσαλίας, καθώς ενώνει τρεις υψηλού επιπέδου τουριστικούς προορισμούς της όπως είναι τα Μετέωρα, το Περτούλι και η Λίμνη Πλαστήρα. Παράλληλα, θα δημιουργηθούν οι προσδοκώμενες συνθήκες γρήγορων και ασφαλών μετακινήσεων στην περιοχή, ενώ το Μουζάκι θα μετατραπεί σε στρατηγικό κομβικό σημείο και ισχυρό πυρήνα προσέλκυσης μεγάλου μέρους από συνολικά 1 εκατ. ταξιδιώτες που επισκέπτονται κάθε χρόνο τα Μετέωρα ή το Περτούλι και μετακινούνται προς τη Λίμνη Πλαστήρα μέσω του Μουζακίου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass