Επεσαν τα πρώτα χιόνια στα χωριά του Ασπροποτάμου

ΑΣΠΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δημοσίευση: 17 Νοε 2018 15:56

ΤΡΙΚΑΛΑ

Στα λευκά «ντύθηκαν» χθες το πρωί ορεινές περιοχές του νομού Τρικάλων, όπως χωριά του Ασπροποτάμου του Δήμου Μετεώρων, αλλά και σημεία του Δήμου Πύλης.

Πρόκειται για το πρώτο χιόνι στο νομό Τρικάλων, θέτοντας τις αρμόδιες αρχές σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα που θα ανακύψουν. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μετεώρων, Δημήτριος Βουρλίτσης, η χιονόπτωση, ξεκίνησε από νωρίς το πρωί. Μέχρι και χθες πάντως, αργά το απόγευμα δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο των παραπάνω περιοχών.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Το πρώτο χιόνι για φέτος έπεσε στα ορεινά του Νομού Καρδίτσας. Από το μεσημέρι της Παρασκευής και σε υψόμετρο άνω των 1200 μέτρων έχει δημιουργηθεί λευκό τοπίο ως αποτέλεσμα της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή, ενώ η χιονόπτωση συνεχιζόταν μέχρι το βράδυ. Ο λόγος για την Αργιθέα και τους δύο γνωστούς αυχένες Αγίου Νικολάου και Τυμπάνου (1550 μέτρα), όπου το ύψος του χιονιού έφτασε στα 20 εκατοστά και τα εκχιονιστικά μηχανήματα Της Π.Ε. Καρδίτσας έχουν πιάσει δουλειά για τον καθαρισμό του κεντρικού οδικού άξονα από τα χιόνια. Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας θα βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής για το ενδεχόμενο επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων. Εφιστάται η προσοχή στους οδηγούς που μετακινούνται στην περιοχή με τα οχήματά τους να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες. Η κακοκαιρία αναμένεται να παρουσιάσει ύφεση από την Κυριακή όταν και η χιονόπτωση εκτιμάται πως θα καλύψει περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο γύρω στα 800 μέτρα, ενώ η θερμοκρασία στην Καρδίτσα κυμαίνεται στους 10 Βαθμούς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass