Εργα ύδρευσης σε Μπελοκομίτη - Φυλακτή

Με δημοπρατήσεις από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 20 Νοε 2018 17:04

Δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το έργο «Κατασκευή εξωτερικού αγωγού ύδρευσης Τ.Κ. Μπελοκομίτη» με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 16/11/2018. Το έργο είχε ενταχθεί στο Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας Θεσσαλίας με ΣΑΕΠ 017 μετά από αίτημα του δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα κ. Δημήτριου Τσιαντή και της θετικής εισήγησης του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Τσιάκου Βασίλη.

Δικαιούχος (φορέας υλοποίησης) είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και κύριος του έργου ως φορέας πρότασης και λειτουργίας ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 241χιλ. ευρώ πλέον Φ.Π.Α..

Υπήρξε σύνταξη και έγκριση οριστικής μελέτης από τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, περιβαλλοντική αδειοδότηση από την ΕΥΠΕ και άδεια χρήσης νερού από την Δ/νση Υδάτων Θεσσαλίας.

Το έργο αφορά στην κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού από τη λίμνη Πλαστήρα μήκους 3.273 μ. διαμέτρου Φ75 κατηγορίας ΡΕ_100-ΡΝ16 atm, την κατασκευή φρεατίων και την τοποθέτηση των απαραίτητων υδραυλικών διατάξεων ώστε το πόσιμο νερό να καταλήγει από ενδιάμεσο σταθμό διακλάδωσης του αγωγού Νεραιδας-Νεοχωρίου, στην υφιστάμενη δεξαμενή του οικισμού Μπελοκομίτη.

Επίσης δημοπρατήθηκε από τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα το έργο «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Φυλακτής – Κρυονερίου» με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 27/11/2018.

Το έργο χρηματοδοτείται από τακτικά έσοδα του Δήμου 233.877,97 ευρώ και 87.400,00 ευρώ από έκτακτα έσοδα του Δήμου λόγω θεομηνίας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 234χιλ. ευρώ (πλέον Φ.Π.Α).

Το έργο θα εκτελεστεί στην τοπική κοινότητα Φυλακτής,Κρυονερίου και Καλυβιών Πεζούλας του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα και αφορά στην αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης των οικισμών με την κατασκευή νέων αγωγών μεταφοράς νερού προς αντικατάσταση παλαιών τμημάτων που παρουσιάζουν συχνές διαρροές και βλάβες.

Συγκεκριμένα στη θέση Κάτω Μαχαλάς της Τ.Κ. Κρυονερίου θα κατασκευαστεί νέος αγωγός διαμέτρου φ63 πολυαιθυλενίου 300 μ. ο οποίος θα υδροδοτήσει περίπου 60 παροχές και υδροληψίες στις οποίες και θα αντικατασταθούν και τα τμήματα από τον κεντρικό αγωγό εώς τον μετρητή της παροχής. Στον οικισμό Καλυβίων Πεζούλας θα γίνει αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης με την κατασκευή 2 νέων τμημάτων 122,58 μ. διαμέτρου φ63 και 99,83 μ. διαμέτρου φ32 πολυαιθυλενίου. Στην Τ.Κ. Φυλακτή όπου αντιμετωπίζονται και τα περισσότερα προβλήματα για την ομαλή υδροδότηση του οικισμού με συχνές βλάβες και διαρροές θα γίνει αντικατάσταση αγωγών 1.609,56 μ. διαμέτρου φ90 και 1.110,62 μ. διαμέτρου φ63 πολυαιθυλενίου.

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass