«Δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια!»

«ΦΩΝΑΞΕ» ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Δημοσίευση: 30 Νοε 2018 22:18

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

 «Δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια!», «φώναξαν», ανάμεσα στα άλλα, το ΠΑΜΕ και το τοπικό Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και στην Ελασσόνα, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση.

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στη μικρή πλατεία, έξω από το γραφείο των ΕΛΤΑ Ελασσόνας. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε το μέλος της διοίκησης της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σαρανταπόρου Γιάννης Παπαδημητρίου, που στάθηκε στη δύσκολη κατάσταση και στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Το αγροτοκτηνοτροφικό κίνημα πρέπει να διεκδικήσει αποζημιώσεις στη βάση της πλήρους κάλυψης του χαμένου εισοδήματος απ’ όλους τους μικρούς και μεσαίους κτηνοτρόφους. Κάλυψη του χαμένου εισοδήματος - και οι de minimis ενισχύσεις να δοθούν με βάση την παραγωγή (παραχθείσα ποσότητα γάλακτος). Κατώτατες εγγυημένες τιμές για το γάλα και το κρέας». Ακολούθησε χαιρετισμός του προέδρου της προσωρινής διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Τεχνικών Υπαλλήλων Ελασσόνας Κώστα Βακράτσα, που κατήγγειλε την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας και του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Ιδιωτικών και Τεχνικών Υπαλλήλων Ελασσόνας που αρνούνται να παραδώσουν το μητρώο, τα έγγραφα, τη σφραγίδα, το ταμείο στην προσωρινή διοίκηση, που διορίστηκε με δικαστική απόφαση. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Επαρχίας Ελασσόνας Παναγιώτης Νούσιας, που επισήμανε μεταξύ άλλων: «Ήρθε η ώρα να βγουν οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο! Να δώσουμε με ενότητα ενιαίο και συντονισμένο αγώνα. Να μην δεχτούμε καμιά αναμονή και ανοχή. Να απαντήσουμε στα ψέματα και τις αυταπάτες που σπέρνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η ΝΔ. Κανείς δεν θα μας λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεών τους από την έναρξη της κρίσης, αν δεν οργανωθεί μαζικός, αποφασιστικός αγώνας. Μόνο η δική μας πάλη, η αγωνιστική δράση, η ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος, η κοινωνική συμμαχία, μπορεί να ανατρέψει τις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές, για να μπουν οι δικές μας ανάγκες μπροστά!». Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας με συνθήματα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, που πέρασε από την κεντρική αγορά της οδού Βενιζέλου και κατέληξε στον χώρο της εβδομαδιαίας Λαϊκής Αγοράς.

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass