ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμοι συνεργάζονται με το ΤΕΙ/Θ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΡΕΙΝΩΝ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2018 15:41

Απόψεις για την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ορεινών και ημιορεινών Περιοχών, αντάλλαξαν στη διάρκεια διαδοχικών συναντήσεων ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Μουζακίου Γεώργιος Κωτσός και ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου με τον πρύτανη του ΤΕΙ Θεσσαλίας, καθηγητή Ξενοφώντα Σπηλιώτη και το μέλος της Συγκλήτου του Ιδρύματος, καθηγητή Αλέξανδρο Παπαχατζή.

Οι δύο δήμαρχοι εξέφρασαν τη στήριξή τους στο εγχείρημα και συμφώνησαν η στήριξη των ορεινών περιοχών να γίνει μέσω της υποβολής και εφαρμογής πολιτικών και ειδικών δράσεων-μέτρων που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, θέματα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, την κυκλική οικονομία, το περιβάλλον, τον βιώσιμο τουρισμό, τις μεταφορές, την καθαρή ενέργεια, τη γεωργία και τα αγροδιατροφικά προϊόντα, σε συνδυασμό με τις ανάγκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτών των περιοχών. Το δίκτυο αυτό θα καταστήσει σαφή την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών και τη στήριξη προσαρμοσμένων δράσεων κυκλικής οικονομίας για τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Θα συγκεντρώσει διεθνείς και εθνικούς φορείς της αυτοδιοίκησης, εκπροσώπους ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, διεθνών οργανώσεων και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων δυνητικών επενδυτών, για να προωθήσουν βέλτιστες πρακτικές και διαθέσιμες τεχνολογίες με τη στήριξη χρηματοδοτικών και κανονιστικών εργαλείων, με στόχο την ανάληψη επιτόπιων ενεργειών. Οι συνέργειες του δικτύου με αντίστοιχους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς θα ενισχύσουν την εκπροσώπησή του, σε μεγάλες ευρωπαϊκές και διεθνείς συναντήσεις με ανάλογη θεματολογία καθώς και την προώθηση της ορεινότητας στην ΕΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass