Αυτοδιοίκηση – εργαλείο των πολιτών, όχι της εξουσίας

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΩΝ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΠΕ

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2018 17:00

«Είναι στο χέρι μας ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού να είναι εργαλείο στα χέρια των πολιτών, τους οποίους και μόνο αυτούς οφείλουμε να υπηρετούμε και να μην γίνει εργαλείο στα χέρια της εξουσίας», ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας στην έναρξη των εργασιών του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στην Αθήνα.

Ο κ. Κ. Αγοραστός προέτρεψε σε κοινό μέτωπο «εναντίον του δουλοκτητικού κράτους, το οποίο -όπως είπε χαρακτηριστικά- εκεί που σου απαγορεύει, εκεί και σου επιτρέπει, εκεί που σου λέει πήγαινε γρήγορα, εκεί και σου ορθώνει εμπόδια, εκεί που σε τιμωρεί, εκεί και σε αθωώνει».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, παραπέμποντας και στο κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου, σημείωσε με έμφαση ότι «στις δύσκολες στιγμές η Αυτοδιοίκηση ούτε σήκωσε τα χέρια ψηλά ούτε παραδόθηκε. Ήταν παρούσα, συνεργάστηκε δημιουργικά και αποτελεσματικά με όλους τους ανθρώπους, άπλωσε δίχτυ προστασίας στην κοινωνία και αντιστάθηκε στη μιζέρια, την αδράνεια, τον διχασμό.

Είναι -υπογράμμισε- η Αυτοδιοίκηση που τίθεται στην πρώτη γραμμή για να διαχειριστεί μια σειρά από παγκόσμιες προκλήσεις, από την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την ενδυνάμωση της οικονομικής ανάπτυξης έως τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την εξάλειψη της φτώχειας.

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

«Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τον πλανήτη για να μας περιμένει ν’ ανεβούμε», προέτρεψε τον παριστάμενο υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση κι έκρινε αναγκαία «μια ολοκληρωμένη, ριζοσπαστική, τολμηρή, σοβαρή μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας».

«Η Αυτοδιοίκηση δεν χρειάζεται άλλα «μερεμέτια»: σκόρπιες διατάξεις από εδώ κι από κει… Εμείς ως Ένωση Περιφερειών Ελλάδας έχουμε καταθέσει έτοιμα νομοσχέδια να κατατεθούν στη Βουλή. Πολιτικός χρόνος υπάρχει, πολιτική βούληση χρειάζεται», εκτίμησε.

Ο κ. Κ. Αγοραστός πρότεινε στην ομιλία του «να σταματήσει το φαινόμενο της επιλεκτικής χρηματοδότησης με αιρετούς να συνωστίζονται ή να διαγκωνίζονται στους προθαλάμους των υπουργικών γραφείων για να εξασφαλίσουν κάτι παραπάνω για τον τόπο τους. Εμείς έχουμε καταθέσει ξεκάθαρη πρόταση: Κατανομή της χρηματοδότησης με αλγόριθμο και με συγκεκριμένα κριτήρια. Με διαφάνεια και αξιοπιστία, να καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες των πολιτών», υπογράμμισε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass