«Γενναία χρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης από την κυβέρνηση

* Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΡΓΑ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2018 15:14

«Γενναία η χρηματοδότηση της αυτοδιοίκησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» σημειώνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «με το ποσό των 35,5 εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδότησε συνολικά την τετραετία 2015 – 2018 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών τους 7 δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, όπως προκύπτει από τα συγκεντρωτικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Με τα χρήματα που διατέθηκαν και διαχειρίστηκαν οι αρμόδιες δημοτικές αρχές, υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται συνολικά 60 έργα σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα. Ειδικότερα, μέσω των Προγραμμάτων «ΦιλόΔημος Ι» και «ΦιλόΔημος ΙΙ» διατέθηκαν αντίστοιχα 23.455.243,78 και 4.325.654,35 ευρώ. Μέσω του Προγράμματος ΑΚΣΙΑ διατέθηκαν επιπλέον 3.735.869,39 ευρώ, για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών άλλα 3.505.000 ευρώ και για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας 385.000 ευρώ (Πίνακας 1).

Επισημαίνεται ότι οι συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις έγιναν σε αγαστή συνεργασία με τις αντίστοιχες δημοτικές αρχές οι οποίες και πρότειναν την υλοποίηση των έργων που υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται αυτό το διάστημα, με μόνη μέριμνα την επίλυση προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών σε επίπεδο καθημερινότητας.

Επιπρόσθετα, υπενθυμίζεται ότι οι σημαντικές και αναγκαίες παραπάνω δράσεις υλοποιήθηκαν εν μέσω μιας πολύ σφιχτής και σκληρά εποπτευόμενης από τους δανειστές της χώρας δημοσιονομικής πολιτικής.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε με στοιχεία και πράξεις την ιδιαίτερα βαρύνουσα και καίρια σημασία της Αυτοδιοίκησης στον πολιτικό της σχεδιασμό, επιτυγχάνοντας τη σημαντική της ενίσχυση με την αξιοποίηση σειράς χρηματοδοτικών εργαλείων που είτε υπήρχαν αλλά αγνόησαν οι κυβερνήσεις του πρόσφατος παρελθόντος, είτε φρόντισε η ίδια η κυβέρνηση να δημιουργήσει, εξασφαλίζοντας και τα απαραίτητα κονδύλια.

Είναι χαρακτηριστικά τα διαθέσιμα συγκριτικά στοιχεία που παρουσιάζονται στον πίνακα 2, όπου φαίνονται οι χρηματοδοτήσεις που εξασφάλισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015 – 2018 για την Αυτοδιοίκηση και τα ανάλογα, θλιβερά «επιτεύγματα» της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, την περίοδο 2012 – 2014.

Με αφετηρία το έργο που έχει καταδείξει όλο το προηγούμενο διάστημα και με συντονισμένο σχεδιασμό, η κυβέρνηση προχωράει ταχύτατα στην αναμόρφωση της Αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής της για τη δημιουργία του νέου αναπτυξιακού μοντέλου, που θα ανατάξει την οικονομία και θα ανασυγκροτήσει τη χώρα με δίκαιο και κοινωνικά επωφελή τρόπο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass