Τράπεζα Τροφίμων κατά της πείνας στη Θεσσαλία

* ΙΔΡΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΧΘΕΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2018 22:06
Στιγμιότυπο από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου Στιγμιότυπο από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου

Η τρίτη στην Ελλάδα Τράπεζα Τροφίμων-Ίδρυμα για την καταπολέμηση της πείνας, δημιουργήθηκε στη Λάρισα για την κάλυψη των αναγκών όλης της Θεσσαλίας.

Μετά από προσπάθειες εθελοντών, οι οποίες στηρίχθηκαν από τους ιδρυτές αντίστοιχα των δύο Τραπεζών Τροφίμων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ξεκίνησαν δυναμικά την πορεία τους πριν λίγες μέρες στον θεσσαλικό χώρο, με άμεση ανταπόκριση από την κοινωνία.

Μήνυμα και στόχος της, είναι: «Κανένας άνθρωπος να μην πεινάσει», όπως δήλωσε η κ. Φωτεινή Μπλιάτσου, εκ των ιδρυτών και πρόεδρος της Τράπεζας Τροφίμων Θεσσαλίας, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της έναρξης της Τράπεζας, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και εθελοντών.

«Είναι ένας θεσμός 25 χρόνων στην Ελλάδα, που σήμερα υιοθετείται και στη Θεσσαλία», δήλωσε και ο αντιπρόεδρος αυτής, περιφερειακός σύμβουλος, κ. Αθανάσιος Παιδής, που επίσης πρωτοστάτησε στη δημιουργία της, τονίζοντας ότι στόχος είναι να «αποτελέσει έναν σύμμαχο στη δύσκολη καθημερινότητα των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη», διευκρινίζοντας ότι η λειτουργία της στηρίζεται σε χορηγούς (παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις) και σε εθελοντές, ενώ η προσφορά τροφίμων θα γίνεται καθόλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο τις γιορτινές ημέρες.

Η Τράπεζα Τροφίμων Θεσσαλίας, συγκεντρώνει τρόφιμα από όλες της μεγάλες εταιρείες παραγωγής και εμπορίας τροφίμων, τα οποία αποτελούν πλεονάσματα και απορρίπτονται από την προώθησή τους στο εμπόριο, είτε για κάποιο ελάττωμα στη συσκευασία, είτε γιατί είναι ελλιποβαρή ή γιατί έχουν κοντινή ημερομηνία λήξης.

«Η διαχείριση αυτών των τροφίμων, χωρίς εμπορική αξία αλλά κατάλληλα προς κατανάλωση, έχει διπλό όφελος. Από τη μία στηρίζει όσους έχουν ανάγκη και από την άλλη περιορίζει τη σπατάλη» ανάφερε ο πρόεδρος της Τράπεζας Τροφίμων Αθηνών κ. Παν. Βουρλούμης, που συμμετείχε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Εξήρε την προσπάθεια των πρωτεργατών της Τράπεζας στη Θεσσαλία

(κ.κ. Φωτεινή Μπλιάτσιου, Αθ. Παιδή, Τούλα Τοπούζα, Κ. Αϊτζέ, Αθ. Κακαδιάρη και Απ. Χατζή) και ευχήθηκε να βρει μιμητές και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Τα τρόφιμα που θα συγκεντρώνονται, θα προσφέρονται δωρεάν σε συσσίτια και ιδρύματα σε όλη τη Θεσσαλία.

Η αρχή έγινε χθες, με την πρώτη διανομή τροφίμων στην Παιδική Στέγη Λάρισας και στα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Λάρισας «Ο Επιούσιος».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Λάρισας κ. Βαρθολομαίος, συνεχάρη τους εθελοντές και ευχαρίστησε για την προσφορά των τροφίμων.

Παρευρέθηκαν, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Λαδόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Καλομπάτσιος, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Τράπεζας Τροφίμων Θεσσαλονίκης κ. Αχ. Φώλιας και Γ. Αθανασιάδης αντίστοιχα και εθελοντές.

 

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass