Στο Περιθώριο της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΕΠ Θεσσαλίας που διεξήχθη στην Καλαμπάκα

Επίσκεψη στελεχών της Ε.Ε. στις δομές της Π.Ο.Φ.Ε.Κ.Ο.

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2018 16:20

Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου του 2018 και στο περιθώριο της  Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020, που διεξήχθη στην Καλαμπάκα, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη κλιμακίου  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Δομές που λειτουργεί η Πανελλήνια Οργάνωση Φροντίδας Ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων  (Π.Ο.Φ.Ε.Κ.Ο.) στα Τρίκαλα.


Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τους:
• Βασιλική Ρήγα: Υπεύθυνη Περιφερειακού Προγράμματος Θεσσαλίας στη Γενική Δ/νση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
• Χρήστο Κύρκογλου: Προϊστάμενος Μονάδας Β της ΕΥΣΕΚΤ
• Μαρία Ζαμπέλη: Στέλεχος Μονάδας Β της ΕΥΣΕΚΤ
• Σοφολόγη Κατερίνα: Προϊσταμένη Μονάδας Β1  ΕΥΔ ΠΕΠ Θεσσαλίας   
• Μαρκογιαννόπουλο Νικόλαο: Στέλεχος Μονάδας Α ΕΥΔ ΠΕΠ Θεσσαλίας   
• Γαβριά Μαρία: Στέλεχος Μονάδας Β1 ΕΥΔ ΠΕΠ Θεσσαλίας   
• Δελημάρη Ιωάννη: Στέλεχος Μονάδας Β1 ΕΥΔ ΠΕΠ Θεσσαλίας.
Το κλιμάκιο υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Κ.Ο. κ. Ιωακείμ Λάμπρος, ο Δ/ντης των Δομών κ.  Κανάτας Γεώργιος και οι εργαζόμενοι σε αυτές.
Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους  του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) «ΓΕΦΥΡΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ», το οποίο εντάσσεται στον Άξονα προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού - ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» του Ε.Π. «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014 - 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, και τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ».
 Ακολούθησε ενημέρωση για το καθημερινό πρόγραμμα των ωφελούμενων των δομών και αναλύθηκαν  τα οφέλη που προκύπτουν για αυτούς και τις οικογένειές τους από την υλοποίηση των προγραμμάτων.
Οι ωφελούμενοι των Δομών παρουσίασαν ένα μικρό δρώμενο με Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και ποιήματα που είχαν προετοιμάσει με τη θεραπευτική ομάδα για την υποδοχή της Επιτροπής.  
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Κ.Ο. κ. Ιωακείμ Λάμπρος εξήρε τη σημαντική συμπαράσταση και βοήθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας προς τα ΑΜΕΑ, με την προτεραιότητα που θέτει στην υλοποίηση των προγραμμάτων που αφορούν τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και στις υποδομές αυτών. Εξέφρασε επίσης την πεποίθησή του ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας απλώνοντας ένα ‘’δίχτυ’’ προστασίας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, θα εντάξει και νέες δράσεις επ’ ωφελεία των ΑΜΕΑ στη Θεσσαλία, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες υποστήριξης των ΑΜΕΑ και των οικογενειών τους.
Κατά γενική ομολογία το κλιμάκιο έμεινε απόλυτα ευχαριστημένο από τη λειτουργία των Δομών και η επικεφαλής του κλιμακίου κα Ρήγα Βασιλική υπέγραψε το βιβλίο των επισκεπτών, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για το έργο που επιτελείται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass