Στην Αθήνα οι συνταξιούχοι της Καρδίτσας

ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2018 15:54

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Στην αγωνιστική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου στην πλατεία Συντάγματος της Αθήνας θα συμμετάσχουν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ – ΟΑΕΕ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ του Νομού Καρδίτσας.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν εκπρόσωποί τους στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας επισήμαναν μεταξύ άλλων τα παρακάτω: «Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το κυβερνητικό νομοσχέδιο που κατάθεσε στη Βουλή για τις συντάξεις, έρχεται να ολοκληρώσει το έγκλημα που έχουν αρχίσει τα προηγούμενα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις. Συγκεκριμένα: -Διατηρεί, επεκτείνει και βαθαίνει όλη την αντιασφαλιστική νομοθεσία, υιοθετεί και αφήνει άθικτες όλες τις θανατηφόρες περικοπές των προηγούμενων κυβερνήσεων στις συντάξεις, τα κοινωνικά ασφαλιστικά δικαιώματα. -Διατηρεί τον νόμο Κατρούγκαλου, τις θανατηφόρες περικοπές στο ΕΚΑΣ, συντάξεις χηρείας, Επικουρικές, τις τραγικές συνέπειες των περικοπών στους νέους συνταξιούχους, την προσωπική διαφορά. Όλες τις διατάξεις που σταθερά οδηγούν στην κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα απ’ ότι έχει μείνει στην κοινωνική ασφάλιση. Παγώνει όλες τις συντάξεις τουλάχιστον για την επόμενη τετραετία. -Προσπαθεί, κάτω από τους μαζικούς αγώνες των συνταξιούχων και τη μαζική καταδίκη των αντιασφαλιστικών αντεργατικών πολιτικών στον δρόμο του αγώνα και όχι με αιτήσεις και αγωγές, να ρίξει στάχτη στα μάτια μας με την κατάργηση του νόμου 4472/17 που ή ίδια η κυβέρνηση ψήφισε και προβλέπει νέες περικοπές ακολουθώντας τη λογική της παροιμίας του «Χότζα», υπολογίζοντας στη λογική του μικρότερου κακού που οδηγεί στην παραίτηση και τον συμβιβασμό και το μεγαλύτερο κακό. Σταθερά παλεύουμε και απαιτούμε: -Κατάργηση του νόμου 4387/16 Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. -Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα. -Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων, του ΕΚΑΣ, των συντάξεων χηρείας. -Άμεση απόδοση των δώρων. -Ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων μας. -Να αποδοθεί σύνταξη σε όσους συνταξιούχους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ με βάση τα χρόνια πού έχουν πληρώσει και όχι να οδηγούνται στο σφαγείο των 360 ευρώ. -Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Αποκλειστικά, δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση. -Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό - αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις. Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι ακόμα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις. Να εφαρμοσθούν τώρα όλες οι δικαστικές αποφάσεις που προβλέπουν επιστροφές σε όλους τους συνταξιούχους». Να σημειωθεί ότι στις 15-12-2018 θα αναχωρήσουν λεωφορεία από το άγαλμα Καραϊσκάκη στις 7.00 το πρωί. Οι ενδιαφιρόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στα τηλέφωνα: Για το ΙΚΑ: 697 643 4880 Για το Δημόσιο: 697 249 8601 Για τον ΟΑΕΕ: 697 920 9999

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass