Οι αγρότες βγάζουν τη Δευτέρα τα τρακτέρ στον Ε-65

«ΜΠΛΟΚΟ» ΣΤΟ «ΔΕΛΤΑ» ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΤΗΝΕΙ Η ΕΟΑΣΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2018 16:15

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Με ικανοποιητική συμμετοχή εκπροσώπων αγροτικών συλλόγων και παραγωγών του ν. Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε η αγωνιστική σύσκεψη της ΕΟΑΣΚ στο Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων του Παλαμά, κατά την οποία αποφασίστηκε να οργανωθεί νέο «μπλόκο» με τρακτέρ την ερχόμενη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 στον ανισόπεδο κόμβο του Ε65 («Δέλτα» Καρδίτσας) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ανοιχτές τιμές στο βαμβάκι.

Να σημειωθεί ότι σήμερα αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων συναντάται με τον Υπουργό αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα και παράλληλα οι αγρότες θα βγάλουν αγροτικά μηχανήματα στις πλατείες των χωριών τους.  

Ειδικότερα, σε σχετικό αγωνιστικό κάλεσμα προς όλους τους αγρότες η ΕΟΑΣΚ επισημαίνει μεταξύ άλλων τα παρακάτω

«Έχουμε φέτος (όχι πως και τα προηγούμενα χρόνια δεν γίνονταν το ίδιο) το αίσχος των ανοιχτών και εν τέλει χαμηλών τιμών στα προϊόντα μας, που φτάνει στο βαμβάκι οι εκκοκκιστές να πληρώνουν ως και 8 λεπτά κάτω από την υπάρχουσα διεθνή τιμή (με την ποιότητα φέτος να είναι μια από τις καλύτερες των τελευταίων χρόνων). Μας έλεγαν οτι για όλα φταίει η κρίση στην Ελλάδα και τώρα μας λένε πως φταίει η κρίση στην Τουρκία! Αλήθεια, πόσο θα πληρώνουμε εμείς τους ανταγωνισμούς τους και τις κρίσεις τους; Υπάρχει η ασυδοσία των εμποροβιομηχάνων που με τις πλάτες της εκάστοτε κυβέρνησης ουσιαστικά τους δίνουν το δικαίωμα να αισχροκερδούν εις βάρος μας, να εκμεταλλεύονται τη δουλειά και τον κόπο μας. Δεν γνωρίζετε κύριοι της κυβέρνησης, πως οι περισσότεροι αγροτοκτηνοτρόφοι οδηγήθηκαν στο ξεκλήρισμα, στη φτωχοποίηση και στην εξαθλίωση όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τις πολιτικές σας και τώρα για να καλλιεργήσουν, δανείζονται χρήματα και παίρνουν εφόδια, κλπ. (με τα γνωστά επακόλουθα), από τους μεγαλέμπορους - βιομήχανους;

Οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια με τις πολιτικές τους:

• Κατάργησαν τους Οργανισμούς και δεν υπάρχει καμία προστασία ως προς την τιμή.

• Κατάργησαν τις όποιες εγγυημένες τιμές και τη σύνδεση με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που υπήρχαν στα προϊόντα και τώρα λένε πως είναι μαξιμαλιστικό το αίτημα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος για κατώτατες εγγυημένες τιμές με βάση το κόστος και ένα εισόδημα για να ζήσουμε με άμεση πληρωμή στην πώληση του προϊόντος.

• Αυτοί έδωσαν το δικαίωμα να διπλοτιμολογείται - τριπλοτιμολογείται ένα προϊόν ή να δίνεται μια προκαταβολή και για τα υπόλοιπα …"βλέπουμε"

• Αυτοί είναι που ψήφισαν νόμο για εξόφληση πληρωμής σε 60 ημέρες και δεν εφαρμόζεται.

• Αυτοί είναι που μείωσαν την εκκοκκιστική περίοδο και κατάργησαν τις εγγυητικές επιταγές των βιομηχάνων - μεγαλεμπόρων και είμαστε απροστάτευτοι στα όποια "κανόνια" σκάσουν, όπως έγινε πρόσφατα στον καπνό.

Φτάνει πια ο εμπαιγμός και η κοροϊδία. Θέλουμε πίσω αυτά που μας κλέβετε.

Ο μόνος δρόμος είναι αυτός του αγώνα, της διεκδίκησης, της ανατροπής αυτής της πολιτικής που μας έφτασε στην εξαθλίωση, στο ξεκλήρισμα. Γιατί, ό,τι κατακτήθηκε ως τώρα ήταν μέσα από αγώνες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass