Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ:

«Χωμένα» στο χιόνι τα ορεινά χωριά

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2019 15:40

KAΡΔΙΤΣΑ

Ισχυρές χιονοπτώσεις έπληξαν και χθες το Νομό Καρδίτσας και οι προσπάθειες της Περιφερειακής Ενότητας και των Δήμων Αργιθέας, Λίμνης Πλαστήρα, Καρδίτσας, Σοφάδων και Μουζακίου να διατηρήσουν το κεντρικό οδικό δίκτυο ανοιχτό στην κυκλοφορία οχημάτων ήταν πολύ έντονες.

Συνολικά στον ορεινό όγκο και στα πεδινά επιχειρούν περισσότερα από εκατό μηχανήματα αποχιονισμού με μέριμνα των αυτοδιοικητικών αρχών οι οποίες το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής! Η θερμοκρασία προς το παρόν βρίσκεται γύρω στο μηδέν στις πεδινές περιοχές, ενώ στα ορεινά κατά τόπους κυμαίνεται από - 2 μέχρι – 4 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με μετεωρολογικές προβλέψεις, τις επόμενες ημέρες οι τιμές θα πέσουν στους – 10 στον κάμπο και στους – 15 βαθμούς Κελσίου στα ορεινά! Μέχρι στιγμής πάντως, παρά τις συνεχείς χιονοπτώσεις ολόκληρο το οδικό δίκτυο, ακόμη και στους αυχένες Τυμπάνου – Αγίου Νικολάου, είναι προσβάσιμο, αρκεί οι οδηγοί να φέρουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς η κίνηση χωρίς αυτές, ειδικά σε Λίμνη Πλαστήρα - Άγραφα και Αργιθέα είναι πολύ επικίνδυνη και σε πολλές περιπτώσεις αδύνατη. Στη Ρεντίνα το ύψος του χιονιού ξεπέρασε το 1,20 μ., στα χωριά της Αργιθέας είναι ένα μέτρο, στη Λίμνη Σμοκόβου, σε Αηδονοχώρι, Βαθύλακκο βρίσκεται περίπου στους 50 με 70 πόντους, όπως και στους Αγραφιώτικους οικισμούς. Να σημειωθεί ότι οι διακοπές ηλεκτροδότησης ορεινών Τοπικών Κοινοτήτων όπως τις προηγούμενες ημέρες ήταν και χθες συνεχείς στην Αργιθέα στην περιοχή Σμοκόβου και στα ορεινά του Δήμου Καρδίτσας. Στην Καρδίτσα το ύψος του χιονιού έφτασε στους 15 με 20 πόντους χθες το βράδυ και ο Δήμος προχώρησε σε αποχιονισμούς και ρίψεις αλατιού στους δρόμους, ώστε να αντιμετωπιστεί ο πρωινός παγετός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass