Απεβίωσε ο πρώην υπουργός της ΝΔ Δημ. Σιούφας σε ηλικία 75 ετών

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ Α’ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2019 15:42

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών ο πρώην βουλευτής, υπουργός και πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας ο οποίος εδώ και αρκετούς μήνες μαχόταν την επάρατο και τον τελευταίο καιρό νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Ο Δημήτρης Σιούφας ήταν δικηγόρος, πολιτικός και πρώην Υπουργός, Πρόεδρος της Βουλής από το 2007 έως το 2009. Γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1944 στον Ελληνόπυργο Καρδίτσας και σπούδασε Πολιτικές επιστήμες και Δημόσια διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπως επίσης και νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στην Καρδίτσα το 1981 με τη Νέα Δημοκρατία και από τότε εκλέγεται συνεχώς. Από τον Αύγουστο του 1991 μέχρι το Δεκέμβριο του 1992 χρημάτισε Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων και από το 1992 μέχρι το 1993 Υπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές του 2004, ο Δημήτρης Σιούφας ανέλαβε Υπουργός Ανάπτυξης στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Έπειτα από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης Καραμανλή, στις 19 Σεπτεμβρίου 2007 έλαβε το χρίσμα για την προεδρία της Βουλής. Εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων στις 27 Σεπτεμβρίου 2007 με 158 ψήφους (από τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ). Διαδέχθηκε στη θέση αυτή την Άννα Μπενάκη - Ψαρούδα. Ο Δημήτρης Σιούφας χρημάτισε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ από το 1997 και πριν, ήταν στην ίδια θέση το 1979 - 1985 και το 1994 - 1997. Ήταν επίσης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος (1997-2001) και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου (2001-04). Από τον Απρίλιο του 2000 ως τον Μάρτιο του 2004, ήταν Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Ηταν παντρεμένος με την Καίτη Αναγνωστάκη με την οποία απέκτησαν δύο γιους και μία κόρη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ . Προκόπιος Παυλόπουλος επικοινώνησε χθες βράδυ με την οικογένεια του εκλιπόντος, στενού του φίλου, Δημήτρη Σιούφα και εξέφρασε τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια για την απώλεια του πρώην προέδρου της Βουλής. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στην νεκρώσιμη ακολουθία που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

«Ο Δημήτρης Σιούφας άφησε το στίγμα του στην πολιτική ζωή με τη σοβαρότητα, τη νηφαλιότητα & τη μετριοπάθειά του, αρχές που προάγουν τη δημοκρατία & τις οποίες υπηρέτησε με συνέπεια ως το τέλος της ζωής του» έγραψε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτηση του στο twitter για τον θάνατο του Δημήτρη Σιούφα. Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια και την παράταξή του Δημήτρη Σιούφα.

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

Τη θλίψη του για την απώλεια του Δημήτρη Σιούφα εξέφρασε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναλυτικά στη δήλωσή του επισήμανε: «Ο Δημήτρης Σιούφας υπήρξε ένας σπουδαίος πολιτικός και ένας σπάνιος άνθρωπος που ξεχώρισε για το ήθος, την ευγένεια και την ποιότητά του. Για πολλά χρόνια υπηρέτησε τη χώρα, την παράταξή μας και την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καρδίτσα. 'Αφησε πίσω του σημαντικό έργο σε όλα τα υπουργεία από τα οποία πέρασε και άσκησε υποδειγματικά τα καθήκοντά του ως Πρόεδρος της Βουλής, κερδίζοντας την εκτίμηση όλου του πολιτικού κόσμου. Η είδηση του θανάτου του μας γεμίζει όλους με θλίψη και ιδιαίτερα όσους είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε μαζί του. Εκ μέρους όλης της Νέας Δημοκρατίας, τον αποχαιρετώ με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη για όλα όσα προσέφερε. Στην οικογένειά του εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής για την απώλεια του πρώην προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα έκανε την εξής δήλωση: «Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετώ τον στενό μου φίλο, επί χρόνια πολύτιμο συνεργάτη και ξεχωριστό άνθρωπο, Δημήτρη Σιούφα. Υπηρέτησε με συνέπεια και ανιδιοτέλεια τη Δημοκρατία και το δημόσιο συμφέρον, κερδίζοντας τον σεβασμό των συναγωνιστών και την εκτίμηση των πολιτικών του αντιπάλων. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

TO ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του Δημήτρη Σιούφα εξέδωσε το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου. Η ανακοίνωση στην οποία υπογράφει ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Γιάννης Γαρεδάκης, αναφέρει. «Το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο του τ. Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα. Ο εκλιπών ήταν από τους πρωτεργάτες της προσπάθειας για την ίδρυση του Ινστιτούτου, αντιλαμβανόμενος τον σημαντικό εκπαιδευτικό ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει. Θα τον θυμόμαστε πάντα ως καλό φίλο και συνεργάτη. Τα θερμά συλλυπητήριά μας στους συγγενείς και οικείους του».

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ

Η κηδεία του Δημήτρη Σιούφα θα γίνει στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, την ερχόμενη Δευτέρα. Πάντως η κηδεία του Δημήτρη Σιούφα δεν θα πραγματοποιηθεί δημοσία δαπάνη, όπως θα άρμοζε στην περίσταση, καθώς γίνεται σεβαστή σχετική επιθυμία, κατόπιν επικοινωνίας του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση με την οικογένεια του εκλιπόντος. Ο κ. Χαρίτσης εξέφρασε τη θλίψη του για την απώλεια του πρώην προέδρου της Βουλής και υπουργού και τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του. «Ο Δημήτρης Σιούφας υπήρξε ένας ξεχωριστός άνθρωπος και πολιτικός που άφησε σημαντικό έργο, υπηρετώντας πάντα με αυταπάρνηση τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία», σημείωσε στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο υπουργός Εσωτερικών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass