Μνημόσυνο Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στον Βόλο

Δημητριάδος Ιγνάτιος: Δίδαξε τι σημαίνει θυσία για την Εκκλησία

Δημοσίευση: 04 Φεβ 2019 16:24

Σε κλίμα συγκίνησης και έντονης νοσταλγίας, τελέστηκε χθες, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, το ετήσιο Μνημόσυνο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλου, του από Δημητριάδος, επί τη συμπληρώσει ένδεκα ετών από την εις Κύριον εκδημία του.

Της Θείας Λειτουργίας και του ιερού Μνημοσύνου προεξήρχε ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Ιγνάτιος, διάδοχος του αειμνήστου Πρωθιεράρχου στο πηδάλιο της Τοπικής μας Εκκλησίας, παρουσία μεγάλου πλήθους πιστών.

Αναφερόμενος στο πρόσωπο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου, ο Σεβασμιότατος επισήμανε ότι «ο Χριστόδουλος ήταν προικισμένος με πλήθος χαρισμάτων. Θα μπορούσε να σταδιοδρομήσει σε οποιονδήποτε τομέα. Οι γονείς του τον προόριζαν για μέλος του Δικαστικού ή Διπλωματικού Σώματος ή για Καθηγητή Πανεπιστημίου. Κι όμως, εκείνος προσέφερε τα τάλαντά του εξ ολοκλήρου στην Εκκλησία. Και το έκανε με την καρδιά του. Προσέφερε όλο το είναι του στην Εκκλησία, στον λαό του Θεού και στην πατρίδα, που υπερβολικά αγάπησε. Αξιοποίησε αυτά τα τάλαντα μέχρι τέλος. Μας δίδαξε τι σημαίνει συνέπεια στη ζωή, τι σημαίνει εργατικότητα και αφοσίωση στο έργο του Θεού, τι σημαίνει πίστη στην Ανάσταση του Χριστού. Κρατούμε τη μνήμη του ζωντανή, γιατί δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτή τη μνήμη. Αλλά και για να μαθαίνουν οι νεότεροι ότι υπήρξε ένας άνθρωπος της Εκκλησίας, που δίδαξε μικρούς και μεγάλους τι σημαίνει θυσία για την Εκκλησία, για την πατρίδα και τον κόσμο. Ας είναι αιωνία η μνήμη του και ας έχουμε την ευχή του πάντοτε και είθε και εμείς, βαδίζοντας στα βήματά του, να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass