Νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ε.Ε. για τη δημιουργία θέσεων εργασίας

* ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΜΕ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2019 15:20

Η δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, η κατά προτεραιότητα στήριξη των επενδύσεων τόσο στις Περιφέρειες των χωρών που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση όσο και στις κοινωνικές υποδομές, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, πρέπει να αποτελέσουν βασικές προτεραιότητες του νέου επενδυτικού προγράμματος InvestEU της περιόδου 2021-27.

Σ’ αυτό συμφώνησαν οι εισηγητές (Rapporteurs) του Προγράμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ. Χοσέ Μανουέλ Φερνάντες και στην Επιτροπή των Περιφερειών κ. Κώστας Αγοραστός σε συνάντηση που είχαν χθες στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, έκριναν επιβεβλημένο αφ’ ενός ο ρόλος των Περιφερειών να είναι ενισχυμένος στο νέο επενδυτικό περιβάλλον στην ΕΕ κι αφ’ ετέρου να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό οι διαδικασίες για την έγκριση του InvestEU, ώστε να ξεκινήσει έγκαιρα η προετοιμασία για την αποτελεσματική υλοποίησή του. «Το InvestEU αποτελεί τον διάδοχο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI), γνωστού ως «Σχεδίου Γιούνκερ», το οποίο συνέβαλε στη δημιουργία 1 εκατομμυρίου νέων θέσεων εργασίας και την υποστήριξη περισσότερων από 850 χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Εκ μέρους της Επιτροπής των Περιφερειών εκφράζουμε την απόλυτη ικανοποίησή μας που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε τις βασικές θέσεις των Περιφερειακών και Τοπικών Αρχών της ΕΕ», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Κώστας Αγοραστός σημειώνοντας ότι με τη γνωμοδότησή της Επιτροπής των Περιφερειών αναδεικνύουμε ως πρώτιστης σημασίας να συμπεριλαμβάνεται στους στόχους του προγράμματος η οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή της Ένωσης. Προτείνουμε το πρόγραμμα να εφαρμοστεί μέσω της στενής συνεργασίας με τις τοπικές και περιφερειακές αρχές, οι οποίες όπως φυσικά και η Επιτροπή των Περιφερειών πρέπει να έχουν λόγο ώστε να φθάσουμε σε καλύτερα αποτελέσματα. Αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στο να εφαρμοστεί το πρόγραμμα με ταχύτητα, χωρίς αχρείαστες γραφειοκρατικές διαδικασίες, αφού βεβαίως διασφαλιστεί ότι η ταχύτητα δεν θα επηρεάζει την ποιότητα των αποφάσεων αυτών. Ένα αποτελεσματικό και λειτουργικό InvestEU, μαζί με τα διαρθρωτικά ταμεία και πολιτικές όπως η Κοινή Αγροτική, είναι, στην πραγματικότητα, όρος επιβίωσης για την Ευρωπαϊκή Ένωση του μέλλοντος», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass